Αρχική σελίδα > Θέσεις εργασίας > Institutions and agencies > (F4E) Ευρωπαϊκή κοινή επιχείρηση για τον ITER και την ανάπτυξη της πυρηνικής σύντηξης

(F4E) Ευρωπαϊκή κοινή επιχείρηση για τον ITER και την ανάπτυξη της πυρηνικής σύντηξης

Η F4E είναι υπεύθυνη για την παροχή της συνεισφοράς της Ευρώπης στον ITER, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως επιστημονική σύμπραξη που έχει ως στόχο να αποδείξει ότι η σύντηξη είναι μια βιώσιμη και αειφόρος πηγή ενέργειας. Ο ITER έχει επτά μέλη που αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού: ΕΕ, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρακτική άσκηση

Ευρωπαϊκή κοινή επιχείρηση για την υλοποίηση του ITER και την ανάπτυξη της πυρηνικής σύντηξης (F4E)

Τόπος/οι:: Βαρκελώνη (Ισπανία), Cadarache (Γαλλία), Garching (Γερμανία)
Είδος σύμβασης: Ασκούμενος

Η πρακτική άσκηση στην F4E έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, τη βελτίωση των γνώσεων και την κατανόηση του ρόλου της πυρηνικής σύντηξης (F4E) στο έργο ITER και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, καθώς και την κατάρτιση πτυχιούχων πανεπιστημίου - στους τομείς της πυρηνικής μηχανικής, της φυσικής, της διοίκησης και της επικοινωνίας.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση: Υπήκοοι των κρατών μελών της ΕΕ ή της Ελβετίας οι οποίοι έχουν αποκτήσει πτυχίο πανεπιστημίου μετά την ολοκλήρωση σπουδών διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών (τουλάχιστον bachelor) και γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα.

Διάρκεια: 4 έως 9 μήνες

Αμειβόμενη: Ναι. Περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα και επιστροφή των εξόδων ταξιδίου

Ημερομηνίες έναρξης: Οκτώβριος

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://fusionforenergy.europa.eu/traineeships/