Kezdőlap > Munkalehetőségek > Institutions and agencies > (F4E) Fúziósenergia-fejlesztési és ITER Európai Közös Vállalkozás

(F4E) Fúziósenergia-fejlesztési és ITER Európai Közös Vállalkozás

Az EU a Fúziósenergia-fejlesztési és ITER Európai Közös Vállalkozás keretében járul hozzá a nemzetközi termonukleáris kísérleti reaktor (ITER) létesítésére irányuló munkálatokhoz. Az ITER-partnerség a világ legnagyobb tudományos partnersége, mely azt hivatott igazolni, hogy a magfúzió gazdaságilag életképes és fenntartható energiaforrás. A közös vállalkozásban részt vevő hét fél – az EU, Oroszország, Japán, Kína, India, Dél-Korea és az Egyesült Államok – lakossága a világ népességének felét teszi ki.

Szakmai gyakorlat

Fúziósenergia-fejlesztési és ITER Európai Közös Vállalkozás (Fusion for Energy)

Munkavégzés helye(i): Barcelona (Spanyolország), Cadarache (Franciaország), Garching (Németország)
A szerződés típusa: Gyakornokok

A Fusion for Energy gyakornoki programja azt hivatott elősegíteni, hogy a résztvevők megismerjék és megértsék, milyen szerepet tölt be a közös vállalkozás az ITER projektben és a tágabb európai kontextusban. A felsőoktatási végzettséggel rendelkező gyakornokok képzést kapnak a nukleáris energetika, fizika, adminisztráció és kommunikáció területén.

Kik jelentkezhetnek? Valamelyik uniós tagállam vagy Svájc állampolgárai, akik legalább hároméves tanulmányokat lezáró (azaz legalább alapszintű) diplomával vagy oklevéllel rendelkeznek, és nagyon jól tudnak angolul.

Időtartam: 4–9 hónap

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen. A fizetés havonta kb. 1000 euró, plusz az utazási költséget is térítjük.

Mikor lehet kezdeni? Minden év októberében.

 

További információk: https://fusionforenergy.europa.eu/traineeships/