Home > Job opportunities > Institutions and agencies > Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA)

Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA)

Az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) a hálózat- és információbiztonság európai szakértői központja. Az ügynökség Görögországban található: székhelye Kréta szigetén, Iráklióban van, és operatív irodát működtet Athénban.

2004-es létrehozása óta az ENISA az uniós hálózat- és információbiztonság magas szintjének biztosításán munkálkodik. További feladata, hogy gondoskodjon a hálózat- és információbiztonsági kultúra térnyeréséről a társadalomban, és hogy ráirányítsa a figyelmet a hálózat- és információbiztonság fontosságára. Az ENISA így közvetve hozzájárul a belső piac zökkenőmentes működéséhez.

Szakmai gyakorlat

Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA)

Munkavégzés helye(i): Iráklio (Görögország)
A szerződés típusa: Gyakornokok

Az ENISA-nál gyakornokként dolgozó, lelkes diplomások új szemléletmódjukkal és naprakész elméleti tudásukkal gazdagíthatják az ügynökség napi munkáját.

Kik jelentkezhetnek? Az uniós tagállamok, Norvégia, Izland vagy Liechtenstein állampolgárai, akik elvégezték felsőfokú tanulmányaik első ciklusát, és rendelkeznek a fokozatot igazoló oklevéllel vagy azzal egyenértékű okirattal

Időtartam: 3–12 hónap 

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen. A fizetés havonta kb. 1000 euró.

Mikor lehet kezdeni? Bármikor.