Kezdőlap > Munkalehetőségek > Institutions and agencies > Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex)

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex)

A Frontex előmozdítja, koordinálja és fejleszti az európai határigazgatást. Ennek során az ügynökség az integrált határigazgatás koncepcióját követi, és az Európai Unió Alapjogi Chartájával összhangban jár el.

Munkavégzés helye(i): 

Szakmai gyakorlat

FRONTEX

Munkavégzés helye(i): Varsó (Lengyelország)
A szerződés típusa: Gyakornokok

A Frontex olyan motivált, különböző végzettséggel és szakmai háttérrel rendelkező személyek jelentkezését várja, akik tapasztalatuknak és érdeklődési körüknek megfelelően hozzá tudnak járulni az ügynökség munkájához. A Frontex gyakornoki programjának célja, hogy a résztvevők gyakorlati munkatapasztalatot szerezzenek az Európai Unió külső határaival kapcsolatos együttműködés területén, megismerjék az Európai Uniót, annak intézményeit és tevékenységeit, és a gyakorlatban alkalmazzák a tanulmányaik vagy munkájuk során megszerzett tudást.

Kik jelentkezhetnek? Az uniós tagállamok és a schengeni társult országok állampolgárai, akik a Frontex tevékenységi területeinek valamelyikén végezték el felsőfokú tanulmányaik első ciklusát (egyetemi vagy főiskolai tanulmányok), és rendelkeznek a fokozatot igazoló oklevéllel vagy azzal egyenértékű okirattal (azaz legalább alapszintű diplomával).

Időtartam: 3–12 hónap

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen. A fizetés havonta kb. 720 euró.

Mikor lehet kezdeni? Bármikor.

További információk: https://frontex.europa.eu/careers/traineeships/about/