Kezdőlap > Munkalehetőségek > Institutions and agencies > Az Európai Unió Űrprogramügynöksége (EUSPA)

Az Európai Unió Űrprogramügynöksége (EUSPA)

A mai ember munkájához, életviteléhez és kikapcsolódásához nélkülözhetetlen az űrtechnológia. Az EUSPA (az Európai Unió Űrprogramügynökségének) fő feladata, hogy végrehajtsa az uniós űrprogramot, és hogy megbízható, biztonságos és védett űrszolgáltatásokat nyújtson, maximalizálva azok társadalmi-gazdasági előnyeit. Az innovatív és versenyképes upstream és downstream ágazatok fejlesztésének előmozdításával, valamint a teljes uniós űrközösséggel folytatott együttműködéssel az EUSPA ösztönzi az innovációalapú növekedést az európai gazdaságban, javítja az uniós polgárok, valamint az Európai Unió és tagállamai biztonságát, egyúttal megerősíti az EU stratégiai autonómiáját.

Munkavégzés helye(i): 

Szakmai gyakorlat

Szakmai gyakorlat

Munkavégzés helye(i): Prága (Cseh Köztársaság)
A szerződés típusa: Gyakornokok

Az Európai Unió Űrprogramügynöksége fizetett szakmai gyakorlatot kínál szervezeti egységeibe.

Kik jelentkezhetnek? 

  • Uniós tagállamok vagy Norvégia felsőfokú végzettséggel rendelkező (vagy felsőfokú tanulmányaik utolsó évét végző) állampolgárai. 
  • A pályázóknak alaposan ismerniük kell az Unió hivatalos nyelveinek egyikét és kielégítően kell ismerniük az Unió egy másik hivatalos nyelvét; a két nyelv valamelyikének az angolnak kell lennie (ami az ügynökség munkanyelve).
  • Csak olyan személyek jelentkezhetnek, akik korábban még nem végeztek szakmai gyakorlatot az Európai Unió Űrprogramügynökségénél.

A szerződés időtartama: 6 hónap

A szerződés megújítható-e? Igen

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen. A fizetés havonta 1200 euró.

További információk: https://www.euspa.europa.eu/traineeship-listing