(SRB) Jedinstveni sanacijski odbor

Jedinstveni sanacijski odbor osnovan je kao odgovor na krizu europodručja i jedan je od stupova bankarske unije. Izbjegavanjem sanacija banaka i scenarija najgoreg slučaja SRB postavlja bankarski sektor na čvršće temelje.

Mjesto zaposlenja: 

Pripravnički staž

Stažiranje

Mjesto zaposlenja: Bruxelles (Belgija)
Institucija/agencija: (SRB) Jedinstveni sanacijski odbor
Vrsta ugovora: Pripravnici

SRB je dio „Bluebook“ programa stažiranja u Europskoj komisiji i otvoren je osobama iz cijelog svijeta koje su stekle sveučilišnu diplomu. Stažisti obavljaju iste zadatke kao i novi zaposlenici sa završenim studijem. U praksi to može uključivati organiziranje radnih skupina i sastanaka, prikupljanje informacija i dokumentacije, pripremu izvješća i odgovaranje na upite, te sudjelovanje na sastancima odjela i u drugim događanjima.

Tko se može prijaviti: Mogu se prijaviti osobe s diplomama iz sljedećih disciplina, ukoliko im je ta diploma već dodjeljena: Sanacija banaka, bankarstvo, financije, ekonomija, političke znanosti, ljudski resursi, komunikacije, informacijske i komunikacijske tehnologije te pravo. Državljanstvo države članice EU-a nije obvezno (manji broj mjesta rezerviran je za osobe koje ga nemaju), ali je potrebno znanje dvaju jezika EU-a. Poželjno je radno iskustvo i poslijediplomsko obrazovanje, ali nije uvjet.

Trajanje: 5 mjeseci

Plaćeno: Da 1 220,78 EUR i naknada za putne troškove – „Bluebook“ program stažiranja organizira se dvaput godišnje.

Datum početka: 1. ožujka i 1. listopada

Više informacija: https://www.srb.europa.eu/en/content/types-contract#trainees