Kezdőlap > Munkalehetőségek > Institutions and agencies > (SRB) Egységes Szanálási Testület

(SRB) Egységes Szanálási Testület

Az Egységes Szanálási Testület (ESZT) az euróövezeti válságra válaszul jött létre, és a bankunió egyik pillérét alkotja. Az ESZT szilárdabb alapokra helyezi a bankszektort azáltal, hogy elkerülhetővé teszi a bankok közpénzből történő megmentését és a legrosszabb esetekre vonatkozó forgatókönyvek alkalmazását.

Munkavégzés helye(i): 

Szakmai gyakorlat

Szakmai gyakorlat

Munkavégzés helye(i): Brüsszel (Belgium)
Intézmény / Ügynökség: (SRB) Egységes Szanálási Testület
A szerződés típusa: Gyakornokok

Az ESZT részt vesz az Európai Bizottság „kék könyv” gyakornoki programjában, és várja a világ bármely részéről érkező diplomások jelentkezését. A gyakornokok hasonló feladatokat kapnak, mint az újonnan felvett diplomások. A gyakorlatban az alábbi tevékenységekről van szó: munkacsoportok és értekezletek megszervezése, információk összegyűjtése, dokumentációk összeállítása, jelentések megírása, a Bizottsághoz intézett kérdések megválaszolása, illetve részvétel csoportértekezleteken és egyéb eseményeken.

Kik jelentkezhetnek? Az alábbi szakterületeken végzett diplomások (miután oklevelüket megkapták): szanálás, bank- vagy pénzügyek, közgazdaságtan, politika, humánerőforrás, kommunikáció, IKT és jog. Nem feltétel, hogy a jelentkezők rendelkezzenek valamely uniós tagállam állampolgárságával (néhány helyet fenntartunk harmadik országok állampolgárainak), viszont legalább két hivatalos uniós nyelvet ismerniük kell. A szakmai tapasztalat és a posztgraduális végzettség sem feltétel, de előnyt jelenthet.

Időtartam: 5 hónap

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen (1220,78 euró). A gyakornokok továbbá utazási ellátmányt is kapnak. A „kék könyv” gyakornoki program keretében az intézmények évente kétszer fogadnak gyakornokokat.

Mikor lehet kezdeni? Minden évben március 1-jén és október 1-jén.

További információk: https://www.srb.europa.eu/en/content/types-contract#trainees