Startseite > Vacatures > Institutions and agencies > (SRB) Gemeenschappelijke afwikkelingsraad

(SRB) Gemeenschappelijke afwikkelingsraad

De gemeenschappelijke afwikkelingsraad is opgericht om een antwoord te bieden op de crisis in de eurozone en is een van de pijlers van de pijlers van de bankenunie. Door kostbare reddingsoperaties en worstcasescenario’s te vermijden, verstevigt de SRB de fundamenten van de bankensector.

Standplaatsen: 

Stage

Stages

Standplaatsen: Brussel (België)
Dienstverband: Trainee

De Gemeenschappelijke Afwikkelingsraad (GAR) neemt deel aan het Blue book-stageprogramma van de Europese Commissie en staat open voor academici uit de hele wereld. Stagiairs krijgen hetzelfde soort werk als degenen die pas in dienst zijn genomen. In de praktijk betekent dit dat je deelneemt aan werkgroepen, informatie en documentatie verzamelt, verslagen opstelt, vragen beantwoordt en deelneemt aan vergaderingen en evenementen.

Voor wie? Je kan solliciteren als je in het bezit bent van een diploma op een van de volgende vakgebieden: afwikkeling, bankwezen, financiën, economie, politieke wetenschappen, HR, communicatie, ICT of rechten. Voor een stage hoef je geen EU-burger te zijn (een klein aantal plaatsen is gereserveerd voor mensen van buiten de EU). Je moet wel twee EU-talen spreken. Werkervaring en een postdoctorale opleiding zijn een pre, maar geen must.

Hoe lang? 5 maanden

Betaald? Ja. 1 220,78 euro plus reiskostenvergoeding - De Blue book-stage wordt tweemaal per jaar georganiseerd.

Begindata: 1 maart of 1 oktober

Meer informatie: https://www.srb.europa.eu/en/content/types-contract#trainees