Domača stran > Zaposlitvene možnosti > Institutions and agencies > (SRB) Enotni odbor za reševanje

(SRB) Enotni odbor za reševanje

Odbor za reševanje bank so ustanovili za spopadanje s krizo v evrskem območju in je eden od stebrov bančne unije. Preprečuje uresničitev črnih scenarijev pri bankah v težavah in njihovo reševanje z davkoplačevalskim denarjem ter tako postavlja trdnejše temelje bančnemu sektorju.

Lokacija/-e: 

Pripravništvo

Pripravništva

Lokacija/-e: Bruselj (Belgija)
Institucija/Agencija: (SRB) Enotni odbor za reševanje
Vrsta pogodbe: Pripravnik

Enotni odbor za reševanje sodeluje v programu pripravništev Evropske komisije (programu Bluebook) in sprejema univerzitetne diplomante z vsega sveta. Pripravniki opravljajo enake naloge kot novozaposleni diplomanti. V praksi to pomeni, da organizirajo delovne skupine in sestanke, zbirajo informacije in dokumentacijo, pripravljajo poročila in odgovarjajo na vprašanja ter sodelujejo na sestankih enote in drugih dogodkih.

Kdo se lahko prijavi: Prijavijo se lahko osebe z diplomo z naslednjih področij, v kolikor so študij že zaključile: reševanje bank, bančništvo, finance, ekonomija, politologija, upravljanje človeških virov, komuniciranje, informacijske in komunikacijske tehnologije ter pravo. Državljanstvo EU ni pogoj (manjše število mest je rezerviranih za državljane tretjih držav), zahteva pa se znanje dveh jezikov EU. Zaželene so delovne izkušnje in podiplomska izobrazba, vendar to ni pogoj.

Trajanje: 5 mesecev

Plačilo: Da, 1 220,78 evrov in nadomestilo za potne stroške. Pripravništva v okviru programa Bluebook se organizirajo dvakrat letno.

Začetek: 1. marec in 1. oktober

Več informacij: https://www.srb.europa.eu/en/content/types-contract#trainees