Európai Központi Bank

Az Európai Központi Bank (EKB) annak a 19 uniós tagállamnak a központi bankja, amely bevezette az eurót. Elsődleges feladatunk, hogy fenntartsuk az euróövezet árstabilitását, és így megőrizzük az egységes valuta vásárlóerejét.

Munkavégzés helye(i): 

Szakmai gyakorlat

Európai Központi Bank

Munkavégzés helye(i): Frankfurt (Germany)
Intézmény / Ügynökség: Európai Központi Bank
A szerződés típusa: Gyakornokok

Az Európai Központi Bank gyakornoki programja lehetővé teszi, hogy a résztvevők a gyakorlatban alkalmazzák a tanulmányaik alatt megszerzett tudást és megértsék, mit is jelent Európáért munkálkodni. Gyakornokaink betekintést kapnak a bank működésébe, és hozzájárulnak az intézmény küldetésének teljesítéséhez. A gyakornokok munkáját tapasztalt munkatársaink felügyelik. Feladataik nagyrészt az őket fogadó egységtől függnek. Egyebek mellett jelentéseket kell megszövegezniük vagy statisztikai adatokat kell gyűjteniük, illetve operatív feladatok végrehajtásában vagy ad hoc tanulmányok elvégzésében vesznek részt.

Kik jelentkezhetnek? Uniós tagállamok és csatlakozó országok állampolgárai, akik elvégezték a felsőfokú tanulmányaik legalább első ciklusát (azaz alapszintű diplomával rendelkeznek).

Időtartam: 3–6 hónap (ami összesen 12 hónapra meghosszabbítható)

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen. A fizetés havonta kb. 1050 euró.

Mikor lehet kezdeni? Bármikor.

További információk: http://www.ecb.europa.eu/careers/what-we-offer/traineeship/html/index.en.html