Αρχική σελίδα > Θέσεις εργασίας > Institutions and agencies > (ΕΤΕπ) Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

(ΕΤΕπ) Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Η ΕΤΕπ είναι η τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η μόνη τράπεζα που ανήκει στα κράτη μέλη της ΕΕ και εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους. Συνεργάζεται στενά με τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα για την εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ.

Η ΕΤΕπ είναι ο μεγαλύτερος πολυμερής δανειολήπτης και δανειστής στον κόσμο. Παρέχει χρηματοδότηση και εμπειρογνωσία για βιώσιμα επενδυτικά σχέδια που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων πολιτικής της ΕΕ. Πάνω από το 90% των δραστηριοτήτων της τράπεζας βρίσκεται στην Ευρώπη. Είναι όμως και σημαντικός επενδυτής σε όλο τον κόσμο.

Πρακτική άσκηση

Πρακτική άσκηση

Τόπος/οι:: Λουξεμβούργο (Λουξεμβούργο)
Είδος σύμβασης: Ασκούμενος


Η ΕΤΕπ προσφέρει περιορισμένο αριθμό θέσεων πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και πτυχιούχους που επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα το έργο της ή να αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα των σπουδών τους. Υπάρχουν 4 διαφορετικά προγράμματα πρακτικής άσκησης: ΕΤΕπ, FEMIP, EPTATF και ΑΚΕ.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση: Υπήκοοι των κρατών μελών της ΕΕ και των υποψήφιων για ένταξη χωρών (επί του παρόντος: Τουρκία, Σερβία και Μαυροβούνιο), με επαγγελματική εμπειρία μικρότερη του ενός έτους.

Διάρκεια: 1-5 μήνες (6 μήνες κατόπιν αιτήματος των πανεπιστημίων).

Αμειβόμενη θέση: Ναι.

Ημερομηνίες έναρξης: 1η Φεβρουαρίου/1η Μαρτίου, 1η Σεπτεμβρίου/1η Οκτωβρίου

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.eib.org/en/about/jobs/work-with-us/internships/index.htm

FEMIP (Ευρωμεσογειακός μηχανισμός επενδύσεων και εταιρικής σχέσης)

Τόπος/οι:: Λουξεμβούργο (Λουξεμβούργο)
Είδος σύμβασης: Ασκούμενος


Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση; Υπήκοοι της Αλγερίας, της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης *, του Ισραήλ, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, του Μαρόκου και της Τυνησίας.

Διάρκεια: 6 μήνες (έως 1 έτος).

Αμειβόμενη θέση: Ναι.

Ημερομηνίες έναρξης: 1η Σεπτεμβρίου/1η Οκτωβρίου

*Η ονομασία αυτή δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους και δεν θίγει τη θέση κάθε κράτους μέλους επί του ζητήματος.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.eib.org/en/about/jobs/work-with-us/internships/femip.htm

ETPATF (Καταπιστευματικό Ταμείο για Τεχνική Βοήθεια της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης)

Τόπος/οι:: Λουξεμβούργο (Λουξεμβούργο)
Είδος σύμβασης: Ασκούμενος


Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση; Υπήκοοι του Αζερμπαϊτζάν - με την επιφύλαξη της υπογραφής της συμφωνίας-πλαισίου - καθώς και υπήκοοι της Αρμενίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

Διάρκεια: 6 μήνες (έως 1 έτος).

Αμειβόμενη θέση: Ναι.

Ημερομηνίες έναρξης: 1η Σεπτεμβρίου/1η Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.eib.org/en/about/jobs/work-with-us/internships/eptatf.htm

ΑΚΕ (χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού)

Τόπος/οι:: Λουξεμβούργο (Λουξεμβούργο)
Είδος σύμβασης: Ασκούμενος


Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση; Yπήκοοι των εξής χωρών: Αγκόλα - Αντίγκουα και Μπαρμπούντα - Μπελίζ - Πράσινο Ακρωτήριο - Κομόρες - Μπαχάμες - Μπαρμπάντος - Μπενίν - Μποτσουάνα - Μπουρκίνα Φάσο - Μπουρούντι - Καμερούν - Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής - Τσαντ - Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό - Δημοκρατία του Κονγκό - Νήσοι Κουκ - Ακτή Ελεφαντοστού - Τζιμπουτί - Ντομίνικα - Δομινικανή Δημοκρατία - Ερυθραία - Αιθιοπία - Φίτζι - Γκαμπόν - Γκάμπια - Γκάνα - Γρενάδα - Δημοκρατία της Γουινέας - Γουινέα Μπισάου - Γουιάνα - Αϊτή - Τζαμάικα - Κένυα - Κιριμπάτι - Λεσόθο - Λιβερία - Μαδαγασκάρη - Μαλάουι - Μάλι - Νήσοι Μάρσαλ - Μαυριτανία - Μαυρίκιος - Μικρονησία - Μοζαμβίκη - Ναμίμπια - Ναούρου - Νίγηρας - Νιγηρία - Νιούε - Παλάου - Παπούα-Νέα Γουινέα - Ρουάντα - Άγιος Χριστόφορος και Νέβις - Αγία Λουκία - Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες - Νήσοι Σολομώντος - Σαμόα - Σάο Τομέ και Πρίνσιπε - Σενεγάλη - Σεϋχέλλες - Σιέρα Λεόνε - Σομαλία - Σουρινάμ - Σουαζιλάνδη - Τανζανία - Ανατολικό Τιμόρ - Τόγκο - Τόνγκα - Τρινιδάδ και Τομπάγκο - Τουβαλού - Ουγκάντα - Βανουάτου - Ζάμπια - Ζιμπάμπουε

Διάρκεια: 6 μήνες (έως 1 έτος).

Αμειβόμενη θέση: Ναι.

Ημερομηνίες έναρξης: 1η Σεπτεμβρίου/1η Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.eib.org/en/about/jobs/work-with-us/internships/acp.htm