Kezdőlap > Munkalehetőségek > Hírek > Fizikai alkalmassági vizsgálat (kondicionális alkalmassági vizsgálat és akadálypálya) és lővizsga (frissített információk)

Fizikai alkalmassági vizsgálat (kondicionális alkalmassági vizsgálat és akadálypálya) és lővizsga (frissített információk)

Mind a fizikai alkalmassági vizsgálatra, mind a lővizsgára ugyanazon a napon és ugyanazon a helyszínen (Belgiumban, Mons közelében) kerül sor.

A vizsgálati időszak 2019. június közepétől július végéig tart.

A versenyvizsga-felhívásban foglaltaknak megfelelően a két vizsgára vonatkozó utasítások a jelölt második nyelvén lesznek megfogalmazva.

 

A. LŐVIZSGA

A lővizsga célja, hogy tesztelje egyrészt a pályázók képességét a tűzfegyverek biztonságos kezelésére, másrészt a céllövő képességüket. A lővizsgákhoz használt tűzfegyver a Glock 19 típusú kézifegyver. Fül- és szemvédőt a tesztközpontban biztosítunk.

A pályázóknak először biztonsági eligazításon kell részt venniük. Ha ezen sikeresen részt vesznek, letehetik a lővizsgát.

A biztonsági eligazítás után lőgyakorlat következik. A pályázók a 10 méter távolságról való lövést gyakorolhatják, és ehhez 10 gyakorló töltényt kapnak.

A tényleges lővizsgához (célbalövés csak álló helyzetből) a pályázók új céltáblát kapnak: a vizsga két különböző lövéssorozatból áll, a távolság legfeljebb 10 méter. A pályázóknak mindkét lövéssorozatot adott időkorláton belül kell leadniuk. A pályázók részletes tájékoztatást kapnak mindegyik lövéssorozat előtt.

 

B. FIZIKAI ALKALMASSÁGI VIZSGÁLATOK

A fizikai alkalmassági vizsgálat két részből áll:

B1. Kondicionális alkalmassági vizsgálat (Beep-teszt)

B2. Akadálypálya (beleértve az erőnléti tesztet)

 

B.1. BEEP-TESZT

A Beep-teszt során két, egymástól 20 méter távolságban lévő vonal között kell megállás nélkül futni. A futás ütemét előre rögzített hangfelvétel, azaz szabályos időközönként elhangzó sípszó határozza meg.

Mindegyik szakasz kb. 1 percig tart, és a sebesség mindegyik szakaszban 0,5 km/órával nő.

A pályázók a vizsga napján további tájékoztatást kapnak.

 

B.2. AKADÁLYPÁLYA (BELEÉRTVE AZ ERŐNLÉTI TESZTET)

Az akadálypálya annak felmérésére szolgál, hogy a pályázók rendelkeznek-e a munkaköri leírásban megadott feladatok elvégzéséhez szükséges fizikai képességekkel.

Az akadálypályán elvégzendő feladatok sportgyakorlat jellegűek.

A pályázók a vizsga előtt részletes tájékoztatást kapnak.

Az erőnléti tesztet közvetlenül az akadálypálya gyakorlatai után, szünet tartása nélkül kell elvégezni. Két részből áll: egy talicskát kell tolni és húzni, valamint egy súlyos bábut kell felemelni és vinni.

Az erőnléti teszt letételéhez a pályázónak mindkét részfeladatot sikeren el kell végeznie.

Az akadálypálya gyakorlatainak tehát szerves részét képezi az erőnléti teszt, s e nélkül a pályázó nem mehet át a vizsgán.

Közzététel időpontja : 02/04/2019 - 10:40
Frissítés dátuma : 26/04/2019 - 16:12