Acasă > Posturi disponibile > Știri > (Actualizare) Proba sportivă (proba funcțională și testul VAMEVAL) și proba de tragere

(Actualizare) Proba sportivă (proba funcțională și testul VAMEVAL) și proba de tragere

Atât proba sportivă, cât și proba de tragere vor fi organizate în același loc (aproape de Mons, în Belgia) în cursul aceleiași zile.

Perioada de testare va fi de la jumătatea lunii iunie până la sfârșitul lunii iulie 2019.

Conform anunțului de concurs, instrucțiunile pentru ambele teste vor fi în limba 2 a candidatului.

 

A. PROBA DE TRAGERE

Testele de tragere verifică abilitățile candidaților de a manipula armele de foc în condiții de siguranță și de a trage la țintă. Testele de tragere se vor efectua cu o armă de mână Glock 19. Dispozitivele de protecție a urechilor și ochilor sunt furnizate de centrul de testare.

Candidaților li se va cere mai întâi să parcurgă procedurile de manipulare a armelor în condiții de siguranță. Doar cei care reușesc la această etapă vor putea susține apoi testul de tragere.

După exercițiul de manipulare a armei în condiții de siguranță, candidații se vor putea antrena pentru tragere. Astfel, ei vor putea trage de la o distanță de 10 m și vor primi 10 gloanțe de antrenament cu care să tragă la o țintă nouă.

Testul de tragere propriu-zis (tir la țintă din picioare) va începe apoi cu o țintă nouă. Sunt prevăzute două teste de tragere, la o distanță maximă de 10 metri. Candidații trebuie să susțină fiecare test într-un interval de timp specificat. Ei vor primi informații detaliate înainte de începerea fiecărei sesiuni de tragere.

 

B. PROBA SPORTIVĂ

Proba sportivă are două părți:

B1. Testul VAMEVAL (alergare cu ritm impus de bipuri sonore)

B2. Proba funcțională (parcurs cu obstacole și proba de forță)

 

B.1. TESTUL VAMEVAL

Candidații trebuie să fugă fără oprire între două linii aflate la o distanță de 20 m. Cursele sunt sincronizate cu un fișier audio înregistrat în prealabil, cu bipuri sonore la intervale din ce în ce mai scurte.

Fiecare palier durează aproximativ 1 minut, iar ritmul crește la fiecare nivel cu 0,5 km/h.

Candidații vor primi mai multe informații în ziua testului.

 

B.2 PROBA FUNCȚIONALĂ (PARCURS CU OBSTACOLE ȘI PROBĂ DE FORȚĂ)

Parcursul cu obstacole evaluează condiția fizică a candidaților, stabilind dacă aceasta le permite să îndeplinească sarcinile indicate în fișa postului.

Candidații trebuie să parcurgă un circuit cu obstacole într-un anumit timp.

Ei vor primi informații detaliate înainte de test.

Proba de forță are loc imediat după parcursul cu obstacole, fără pauză. Aceasta constă dintr-un test de împingere și de tragere a unui cărucior și un test de deplasare a unui manechin prin târâre.

Pentru a trece proba de forță, candidații trebuie să treacă fiecare parte a testelor.

Candidații trec de proba funcțională doar dacă au efectuat cu succes atât parcursul cu obstacole, cât și proba de forță.

Data postării : 02/04/2019 - 10:40
Data ultimei actualizări : 26/04/2019 - 16:12