Etusivu > Avoimet työpaikat > Uutiset > Arviointikeskusvaihe EPSOn tiloissa Brysselissä – Turvallisuustoimet syyskuusta 2020 alkaen

Arviointikeskusvaihe EPSOn tiloissa Brysselissä – Turvallisuustoimet syyskuusta 2020 alkaen

Arvoisa hakija

Toivomme, että voit hyvin ja olet turvassa. Arviointikeskusvaiheen (Assessment centre) kokeiden järjestäminen keskeytyi maaliskuussa koronaviruspandemian vuoksi. Nyt toivomme, että voimme toivottaa sinut tervetulleeksi EPSOn tiloihin syyskuusta 2020 alkaen. Teemme parhaamme, jotta voit osallistua arviointikeskusvaiheeseen parhaalla mahdollisella tavalla. Vakuutamme, että EPSO arvioi perusteellisesti kaikki vaihtoehdot ennen kuin arviointikeskusvaiheen kokeiden järjestämistä päätettiin jatkaa. Hakijoiden ja henkilöstömme turvallisuus on etusijalla. Luotamme siihen, että kokeet voidaan järjestää ja hakijoiden terveys turvata, kun noudatetaan tässä kuvattua menettelyä.

EPSO on ottanut käyttöön useita kansallisten viranomaisten ja Euroopan komission suosittelemia erityistoimenpiteitä varmistaakseen, että arviointikeskuspäivä sujuu turvallisesti ja tehokkaasti.

Samaan aikaan paikalla olevien hakijoiden määrän vähentäminen

EPSO on päättänyt vähentää kunakin päivänä kokeisiin kutsuttavien hakijoiden määrän puoleen tavallisesta hakijamäärästä. Sen ansiosta EPSOn tiloissa voidaan noudattaa asianmukaisia turvavälejä.

Kolme kultaista turvallisuussääntöä

Arviointikeskuspäivänä noudatetaan kolmea kultaista sääntöä: fyysinen etäisyys (> 1,5 metriä), kasvosuojusten käyttö ja käsien desinfiointi useita kertoja päivän aikana.

Terveys- ja turvallisuustoimet

Muihin henkilöihin on pidettävä vähintään 1,5 metrin fyysinen etäisyys koko ajan: kokeiden aikana, kokeiden välissä, taukojen aikana jne. EPSO antaa hakijoille kasvosuojukset, ja kaikkialla EPSOn tiloissa on tarjolla käsidesiä. Kasvosuojusten käyttö on pakollista koko ajan arviointikeskuspäivän aikana. Huomaa, että jos otat kasvosuojuksesi pois kokeen aikana, sinua voidaan pyytää poistumaan rakennuksesta ja sinut voidaan sulkea kilpailusta.

Tietyn kilpailun hakijoiden ja valintalautakunnan jäsenten on aina käytettävä samoja koe- ja lepotiloja eivätkä he voi tavata muiden kilpailujen hakijoita tai valintalautakunnan jäseniä.

Vastaanottotila pohjakerroksessa

Saavu paikalle kutsussa ilmoitettuna aikana (ei myöhässä mutta ei liian aikaisinkaan). Hakijat kutsutaan paikalle porrastetusti, jotta rekisteröityminen sujuisi saumattomasti ja jotta vältetään suurten hakijaryhmien kokoontuminen vastaanottoalueelle tai sisäänkäynnin ulkopuolelle.

Sinun on noudatettava kaikkia EPSOn henkilöstön antamia ohjeita sekä lattiamerkintöjä. Kasvosuojuksia jaetaan pohjakerroksessa. Jokainen hakija saa päiväksi kaksi suojusta, yhden aamulla ja toisen lounaan jälkeen.

Kun saavut rakennukseen, turvallisuushenkilöstö tarkistaa henkilöllisyytesi. Seuraavaksi EPSOn työntekijä kirjaa sinut saapuneeksi ja antaa sinulle kaikki tarvittavat tiedot arviointikeskusvaiheen kokeita varten. Saat myös päiväohjelman, jossa kerrotaan, mitä koe- ja lepotiloja sinä käytät. On hyvin tärkeää, että liikut koko päivän ajan vain sinulle osoitetuissa EPSOn tiloissa.

Koetilat 2. ja 3. kerroksessa

Noudata aina lattiamerkintöjä.

Sekä hakijoiden että valintalautakunnan jäsenten istumajärjestelyt on suunniteltu kaikissa koetiloissa siten, että varmistetaan vähintään 1,5 metrin turvavälit. Istumapaikkaa ei saa vaihtaa eikä istumajärjestelyjä muuttaa millään tavoin.

Jokaisessa koetilassa on saatavilla käsidesiä. Sinun täytyy käyttää käsidesiä joka kerta, kun saavut huoneeseen ja poistut sieltä.

Tutustu turvallisuustoimia koskeviin julisteisiin EPSOn rakennuksessa ja noudata niitä.

Lepotiloissa on rajoitettu määrä tuoleja, ja sinun on aina käytettävä sinulle osoitettua tuolia (tarraan on merkitty hakijanumerosi).

Desinfiointi ja lisäsiivoukset

Koe-, lepo- ja muiden tilojen pinnat siivotaan ja desinfioidaan tavallista useammin.

Ateriapalvelut

Kontaktien välttämiseksi tarjolla ei ole pulloja, kuppeja eikä laseja. Vettä ja kertakäyttökuppeja on saatavilla vesipisteissä. Niiden läheisyydessä on desinfiointiainetta käsien desinfioimiseen sekä ennen että jälkeen vesipisteen ja kuppien käyttämisen.

Toisen kerroksen kahvilassa on kahvi- ja välipala-automaatteja (laite tarjoaa juoman kertakäyttökuppiin). Kahvila ei kuitenkaan ole lepotila, joten sinun on palattava omaan lepo- tai koetilaasi heti juoman tai välipalan ostamisen jälkeen.

Oireet

Jos tunnet olosi sairaaksi tai sinulla on covid-19-taudin oireita, kuten kuumetta tai yskää, ennen kuin olet tullut EPSOn tiloihin, älä osallistu arviointikeskuspäivään ja ilmoita siitä EPSOn henkilöstölle puhelimitse tai sähköpostitse. Muita koepäiviä järjestetään myöhemmin (tietyin ehdoin).

Jos tunnet olosi sairaaksi tai sinulla on oireita, kuten kuumetta tai yskää, EPSOn tiloissa järjestettävän arviointikeskusvaiheen aikana, keskeytä kokeisiin osallistuminen viipymättä, poistu tiloista ja ilmoita siitä EPSOn henkilöstölle puhelimitse tai sähköpostitse. Muita koepäiviä järjestetään myöhemmin (tietyin ehdoin).

Ennen kuin matkustat arviointikeskusvaiheen kokeisiin

Brysseliin matkustamista edeltävänä päivänä sinun on käytävä Belgian kansallisten viranomaisten verkkosivuilla katsomassa, sovelletaanko Brysselissä lähtömaatasi koskevia rajoituksia. Jos matkustat alueelta, johon sovelletaan rajoituksia, peruuta matkasi ja ilmoita siitä EPSOn henkilöstölle puhelimitse tai sähköpostitse. Muita koepäiviä järjestetään myöhemmin (tietyin ehdoin).

Matkakulukorvaus

Voit tietyin ehdoin olla oikeutettu hakemaan korvausta matkakuluista. Lisätietoja on EPSOn verkkosivuilla.

Huomaa, että EPSO ei vastaa muista kuluista, joita arviointikeskusvaiheeseen osallistumisesta voi aiheutua (esim. sairauskulut, karanteeniin tai pidempään oleskeluun Brysselissä liittyvät lisäkustannukset tai lentojen peruutukset), vaan hakijan on itse vastattava niistä.

Lisätietoja koronaviruksesta

Ajantasaista tietoa koronavirukseen liittyvistä kysymyksistä sekä viranomaisten yhteystiedot ym. löytyy Belgian viranomaisten verkkosivuilta: https://www.belgium.be/en

Julkaisupäivä : 22/07/2020 - 15:16
Viimeisin päivitys : 24/08/2020 - 18:35