Kezdőlap > Munkalehetőségek > Hírek > Az EPSO brüsszeli helyszínein zajló értékelőközpontbeli vizsgák (Assessment Center) – a 2020. szeptembertől érvényes biztonsági intézkedések

Az EPSO brüsszeli helyszínein zajló értékelőközpontbeli vizsgák (Assessment Center) – a 2020. szeptembertől érvényes biztonsági intézkedések

Tisztelt Pályázó!

Reméljük, hogy alábbi tájékoztatónk jó egészségben találja Önt! Örömmel értesítjük, hogy a Covid19-járvány miatt márciusban felfüggesztett értékelőközpontbeli vizsgák 2020 szeptemberétől újraindulnak, és pályázóinkat hamarosan újból fogadhatjuk majd az EPSO épületeiben. Célunk, hogy vizsgáinkhoz a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a résztvevők számára. Az értékelőközpontbeli vizsgák újraindítására vonatkozó döntésünket a lehető legkörültekintőbb módon – valamennyi lehetőséget alaposan áttanulmányozva, és elsősorban a pályázók és saját munkatársaink biztonságát szem előtt tartva – hoztuk meg. Meggyőződésünk, hogy az alábbiakban ismertetett eljárás a vizsgák zökkenőmentes lefolyását és a résztvevők egészségének védelmét egyaránt biztosítja.

Annak érdekében, hogy az értékelőközpontban töltött nap biztonságban és hatékonyan teljen, és az ehhez szükséges valamennyi feltétel teljesüljön, számos konkrét intézkedést léptettünk életbe, melyek összhangban állnak a nemzeti hatóságok és az Európai Bizottság ajánlásaival.

A résztvevők létszámának csökkentése

Az EPSO úgy döntött, a szokásos létszámhoz képest felére csökkenti az egy napon jelen lévő vizsgázók számát, így létesítményeinken belül elegendő helyet biztosíthatunk majd a kellő fizikai távolság megtartásához.

A biztonság három aranyszabálya

Az EPSO-ban az értékelőközpontbeli vizsga napján az alábbi három szabályt kötelező betartani: fizikai távolságtartás (> 1,5 méter), maszk viselése és gyakori kézfertőtlenítés.

Biztonsági és egészségvédelmi intézkedések

A legalább 1,5 méteres fizikai távolságot a vizsganap teljes időtartama alatt – tehát nemcsak a vizsgák során, hanem két vizsgafeladat között és a szünetekben is – folyamatosan meg kell tartani. Az EPSO gondoskodik maszkokról és kézfertőtlenítőről; ez utóbbi az EPSO épületeiben mindenhol hozzáférhető lesz majd. A maszkot az értékelőközpontbeli vizsga napján folyamatosan viselni kell. Felhívjuk figyelmét, hogy az, aki a maszkot a vizsgák során leveszi, felszólítható az épület elhagyására és kizárható a versenyvizsgából.

Az egyes versenyvizsgák pályázóit és a vizsgabizottság tagjait felkérjük, hogy mindig ugyanazokat a vizsgatermeket és pihenőhelyiségeket használják, és más versenyvizsgák résztvevőivel ne érintkezzenek.

A földszinti fogadótér

Kérjük, ügyeljen arra, hogy a meghívóban megadott időpontban érkezzen (tehát ne késsen, de ne is jöjjön sokkal korábban). A pályázókat nem pontosan ugyanarra az időpontra hívtuk meg, így az érkezésük közötti néhány perces eltérés biztosítja a regisztrációs eljárás zökkenőmentes lezajlását, ugyanakkor elkerülhetővé teszi, hogy a fogadótérben vagy a bejárat előtt nagyobb csoportok gyülekezzenek.

A pályázók minden esetben kötelesek követni az EPSO munkatársainak utasításait és a padlón elhelyezett jelzéseket. A földszinti fogadótérben maszkokat biztosítunk a résztvevők számára (egy vizsganapra mindenki 2 maszkot kap, az egyiket a délelőtt folyamán, a másikat az ebédet követően kell viselnie).

Az épületbe való belépéskor a biztonsági személyzet ellenőrzi a pályázók személyazonosságát. Ezt követően az EPSO egyik munkatársa regisztrálja Önt, és minden olyan információval ellátja, amely az értékelőközpontbeli vizsgákhoz szükséges. Ennek keretében a nap menetrendjéről szóló tájékoztatót is megkapja, amely feltünteti az Ön számára kijelölt vizsgatermeket és pihenőhelyiséget. Rendkívül fontos, hogy a nap során kizárólag ezeken a kijelölt területeken tartózkodjon.

A 2. és 3. emeleti vizsgatermek

Kérjük, mindig kövesse és tartsa be a padlón elhelyezett jelzéseket.

A pályázók és a vizsgabizottsági tagok ültetési rendjét a vizsgák valamennyi helyszínén úgy állítjuk össze, hogy a legalább 1,5 m-es fizikai távolságtartás követelménye teljesüljön. A résztvevők nem választhatnak maguknak a kijelölttől eltérő ülőhelyet, és az ültetési rendtől semmilyen formában nem térhetnek el.

Minden vizsgatermet kézfertőtlenítőt adagoló berendezéssel látunk el. A fertőtlenítést minden alkalommal el kell végeznie, amikor a terembe belép, és amikor elhagyja azt.

Olvassa el figyelmesen az EPSO épületében kifüggesztett biztonsági utasításokat, és ügyeljen azok betartására.

A pihenőhelyiségekben korlátozott számú széket helyezünk el; a résztvevők csak a számukra kijelölt – a pályázati azonosítószámukat feltüntető matricával ellátott – széket használhatják.

Fertőtlenítés és gyakori takarítás

Az épületek és a helyiségek (ideértve a vizsgatermeket, a pihenőhelyiségeket és általában véve a teljes infrastruktúrát) takarítására és fertőtlenítésére nagyobb gyakorisággal kerül majd sor.

Frissítők

Mivel csökkenteni szeretnénk annak valószínűségét, hogy a jelenlévők egymást megfertőzzék, palackozott, illetve csészébe vagy pohárba kitöltött itallal nem szolgálunk. Vizet ivókutakból, egyszer használatos poharakban kínálunk; az ivókutak közelében fertőtlenítőszert is rendelkezésre bocsátunk, és azt tanácsoljuk, hogy ivás előtt és után is fertőtlenítse kezét.

A második emeleti kávézóban automatikus csészeadagolóval ellátott kávéautomaták és snackautomaták állnak rendelkezésre. A kávézó azonban nem pihenésre kijelölt hely, ezért vásárlás után azonnal vissza kell térnie a pihenőhelyiségébe vagy a vizsgaterembe.

Tünetek

Ha Ön az EPSO-épülethez érkezés előtt betegnek érzi magát, vagy a Covid19 valamelyik tünetét mutatja, például láza van vagy köhög, kérjük, ne vegyen részt a vizsgán, hanem telefonon vagy e-mailben értesítse az EPSO munkatársait, akik – bizonyos feltételek teljesülése esetén – alternatív vizsgaidőpontot biztosítanak az Ön számára.

Ha Ön az EPSO-épületében zajló értékelőközpontbeli vizsga során lesz rosszul, vagy a Covid19 valamelyik tünete jelentkezik Önnél – például láza van vagy köhög –, kérjük, haladéktalanul fejezze be a vizsgát, hagyja el a vizsgahelyszínt, és telefonon vagy e-mailben értesítse az EPSO munkatársait, akik – bizonyos feltételek teljesülése esetén – alternatív vizsgaidőpontot biztosítanak az Ön számára.

Mielőtt elutazna az értékelőközpontbeli vizsgákra

Az indulást megelőző napon ellenőriznie kell a belga nemzeti hatóságok honlapján, hogy országára vonatkozóan nincs-e érvényben olyan korlátozás, amely megakadályozza, hogy Brüsszelbe utazzon. Amennyiben Ön olyan országból kíván elutazni, amelyre korlátozások vannak érvényben, kérjük, mondja le utazását, és telefonon vagy e-mailben tájékoztassa erről az EPSO munkatársait, akik – bizonyos feltételek teljesülése esetén – alternatív vizsgaidőpontot biztosítanak az Ön számára.

Hozzájárulás az utazási költségekhez

Ha Ön jogosult, igényelheti utazási költségei visszatérítését. További részletekért kérjük, látogasson el az EPSO honlapjára.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az értékelőközpontbeli vizsgákon való részvételhez kapcsolódóan (pl. orvosi ellátás, karantén, meghosszabbított brüsszeli tartózkodás vagy járattörlés miatt) felmerülő egyéb költségeket az EPSO nem téríti meg, így azokat Önnek kell fedeznie.

További információk a Covid19-ről

A Covid19-cel kapcsolatos naprakész információk, elérhetőségek és források a belga nemzeti hatóságok honlapján találhatók: https://www.belgium.be/en

Közzététel időpontja : 22/07/2020 - 15:16
Frissítés dátuma : 24/08/2020 - 18:35