Startseite > Vacatures > Nieuws > Assessments bij EPSO in Brussel – Veiligheidsmaatregelen vanaf september 2020

Assessments bij EPSO in Brussel – Veiligheidsmaatregelen vanaf september 2020

Beste kandidaat,

We hopen dat u veilig en gezond bent. In maart moesten we de assessments stopzetten vanwege de coronacrisis, maar zoals het er nu uitziet, bent u vanaf september 2020 weer welkom in onze EPSO-gebouwen. We doen er alles aan om het assessment voor u zo vlot mogelijk te laten verlopen. EPSO heeft alle opties grondig onderzocht en het besluit om de assessments weer op te starten is niet lichtzinnig genomen. Uw veiligheid en die van onze collega's blijft voorop staan. Hieronder leest welke procedure we zullen volgen. We zijn ervan overtuigd dat we de tests op die manier correct kunnen organiseren, en tegelijkertijd uw gezondheid kunnen beschermen.

Om het assessment voor u veilig en efficiënt te houden, hebben we diverse maatregelen genomen die volledig voldoen aan de aanbevelingen van de nationale overheid en van de Europese Commissie.

Minder kandidaten tegelijk

EPSO nodigt per dag niet meer het gebruikelijke aantal kandidaten uit, maar nog maar de helft. Zo is er in onze gebouwen genoeg ruimte om afstand te houden.

De drie gouden regels

Tijdens het hele assessment en overal in de EPSO-gebouwen gelden de drie gouden regels voor ieders veiligheid: hou minstens anderhalve meter afstand, draag een mondkapje en ontsmet regelmatig uw handen.

Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen

Iedereen moet overal en altijd anderhalve meter afstand bewaren, dus tijdens en tussen de tests, maar ook in de pauzes enz. In alle gebouwen van EPSO zijn mondkapjes en ontsmettingsalcohol te krijgen. Iedereen moet de hele tijd een mondkapje dragen. Let op: Als u tijdens de tests uw mondkapje afdoet, kunnen wij u vragen het gebouw te verlaten en van verdere deelname uitsluiten.

Kandidaten en juryleden van een bepaalde selectieprocedure moeten altijd dezelfde examenlokalen en wachtruimtes gebruiken. Zij mogen niet in contact komen met de kandidaten en juryleden van andere procedures.

Receptie op de begane grond

Lees aandachtig uw uitnodiging en zorg dat u op tijd komt: niet te laat, maar ook niet te vroeg. Kandidaten worden op verschillende tijdstippen uitgenodigd om de inschrijvingen vlot te laten verlopen en te voorkomen dat er grote groepen kandidaten bij de receptie of voor de ingang moeten wachten.

Volg alle instructies van het EPSO-personeel en volg de markeringen op de vloer. Mondkapjes krijgt u op de begane grond (twee per persoon per dag, een voor 's ochtends en een voor 's middags).

Als u het gebouw binnenkomt, controleert het beveiligingspersoneel uw identiteit, waarna een medewerker van EPSO u inschrijft en alle nodige informatie voor uw assessment geeft. U krijgt het programma voor de dag ook op papier. Daarop staat ook in welke examenlokalen en wachtruimtes u moet zijn. Het is erg belangrijk dat u rechtstreeks naar die ruimtes gaat en ook gedurende de dag zo min mogelijk rondloopt.

Examenlokalen op de eerste en tweede verdieping

Volg nauwkeurig de markeringen op de grond.

In alle examenlokalen zijn de plaatsen zo verdeeld dat er tussen alle aanwezigen (kandidaten en juryleden) altijd minstens anderhalve meter afstand is. U mag geen andere plaats kiezen en geen meubelen verplaatsen.

In elk examenlokaal is ontsmettingsmiddel aanwezig. Elke keer dat u het lokaal binnenkomt of verlaat, moet u uw handen ontsmetten.

Lees aandachtig de posters met veiligheidsmaatregelen in het EPSO-gebouw en hou u aan de maatregelen.

In de wachtruimte staat maar een beperkt aantal stoelen en u mag alleen gaan zitten op uw eigen stoel (te herkennen aan uw kandidaatnummer).

Desinfectie en extra schoonmaak

Het gebouw en alle lokalen, inclusief de meubelen in de examenlokalen, wachtruimtes en infrastructuur in het algemeen, worden vaker ontsmet en schoongemaakt dan voorheen.

Eten en drinken

Om de kans op besmetting te verkleinen, zijn er geen flessen, bekers en glazen beschikbaar. Er wordt gezorgd voor waterkoelers, waar u water in een wegwerpbekertje kunt krijgen. Desinfecteer uw handen voor en na gebruik met de ontsmettingsgel, die u vlakbij de waterkoelers vindt.

In de cafetaria op de eerste verdieping zijn er koffieautomaten (waar automatisch een beker uitkomt) en verkoopautomaten voor snacks e.d. Het is echter niet de bedoeling dat u in de cafetaria gaat zitten als u pauze heeft. Zodra u iets te eten en/of drinken heeft gekocht, moet u weer naar de wachtruimte of het examenlokaal gaan.

Symptomen

Bent u ziek of heeft u COVID-19-symptomen (zoals koorts of hoesten) voordat u bij het EPSO-gebouw bent, doe dan niet mee aan het assessment en laat het de EPSO-medewerkers weten per telefoon of e-mail. U krijgt een nieuwe uitnodiging voor een andere datum (onder bepaalde voorwaarden).

Wordt u ziek of krijgt u COVID-19-symptomen (zoals koorts of hoesten) nadat het assessment al is begonnen, stop dan onmiddellijk met de tests, verlaat het gebouw en informeer de EPSO-medewerkers per telefoon of e-mail.
U krijgt een nieuwe uitnodiging voor een andere datum (onder bepaalde voorwaarden).

Voordat u naar het assessment komt

Op de dag voordat u naar Brussel komt, moet u op de website van de Belgische overheid controleren of het vanuit uw land van vertrek wel toegestaan is om naar Brussel te reizen. Als er voor uw land beperkingen gelden, annuleer dan uw reis en informeer de EPSO-medewerkers per telefoon of e-mail. U krijgt een nieuwe uitnodiging voor een andere datum (onder bepaalde voorwaarden).

Bijdrage in de reiskosten

Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een bijdrage in de reiskosten. Lees meer op de EPSO-website.

Let op: Andere uitgaven in verband met uw deelname aan het assessment (zoals medische uitgaven, kosten in verband met een eventuele quarantaine of een verlengd verblijf in Brussel, geannuleerde vluchten enz.) vergoedt EPSO niet en moet u dus zelf dragen.

Meer informatie over COVID-19

Het meest recente nieuws, contactadressen en overige informatie in verband met de coronamaatregelen is te vinden bij de Belgische overheid: https://www.belgium.be/nl

Publicatiedatum : 22/07/2020 - 15:16
Datum update : 24/08/2020 - 18:35