Domača stran > Zaposlitvene možnosti > Novice > Ocenjevalni center v prostorih urada EPSO v Bruslju – varnostni ukrepi od septembra 2020

Ocenjevalni center v prostorih urada EPSO v Bruslju – varnostni ukrepi od septembra 2020

Dragi kandidati in kandidatke,

upamo, da ste dobro in zdravi. Potem ko smo marca zaradi pandemije COVID-19 začasno prekinili testiranja v ocenjevalnih centrih, se veselimo, da vas bomo od septembra 2020 ponovno pozdravili v prostorih urada EPSO. Naš cilj je, da vam omogočimo čim boljšo udeležbo v ocenjevalnem centru. Zagotavljamo vam, da je urad EPSO zelo temeljito presodil vse možnosti in da je bila odločitev o ponovnem odprtju ocenjevalnih centrov sprejeta po skrbnem premisleku, pri čemer sta na prvem mestu vaša varnost in varnost našega osebja. Prepričani smo, da bo opisani postopek omogočil nemoten potek testov in hkrati varoval vaše zdravje.

Za izpolnitev vseh zahtev za varno in učinkovito izvedbo testov v ocenjevalnem centru smo uvedli posebne ukrepe v skladu s priporočili nacionalnih organov in Evropske komisije.

Manjše število kandidatov v ocenjevalnem centru

Urad EPSO se je odločil, da običajno število kandidatk in kandidatov, ki so na en dan povabljeni v ocenjevalni center, zmanjša za polovico. To pomeni, da bo dovolj prostora za ohranjanje ustrezne medosebne razdalje.

Tri zlata pravila varnosti

Med testiranjem v ocenjevalnem centru v uradu EPSO bodo veljala naslednja tri pravila: ohranjanje medosebne razdalje (>1,5 metra), nošenje mask in pogosto razkuževanje rok.

Varnostni in zdravstveni ukrepi

Ves čas, tj. med opravljanjem testov, med odmori itn., bo treba upoštevati vsaj 1,5-metrsko medosebno razdaljo. Urad EPSO bo priskrbel maske, v vseh prostorih pa bo na voljo tudi razkužilo za roke. V ocenjevalnem centru boste morali ves čas nositi masko. Če jo boste med testi odstranili, se od vas lahko zahteva, da zapustite stavbo, in ste lahko izločeni iz natečaja.

Kandidati in člani natečajne komisije posameznega natečaja se bodo morali ves čas zadrževati v istih testnih prostorih in prostorih za počitek ter se ne bodo mogli srečevati in družiti s kandidati in člani natečajnih komisij drugih natečajev.

Recepcija v pritličju

Prosimo vas, da pridite ob uri, navedeni na vabilu (ne prepozno, a tudi ne prezgodaj). Kandidate bomo vabili ob nekoliko različnem času, da se omogoči nemotena registracija in prepreči zbiranje večjih skupin kandidatov v recepciji ali pred vhodom.

Upoštevajte vsa navodila osebja urada EPSO in talne oznake. V pritličju bodo na voljo maske (2 maski na osebo na dan, ena za dopoldanski del in ena za popoldanski del po kosilu).

Po vstopu v stavbo bo varnostno osebje preverilo vaš osebni dokument, nato pa vas bo uslužbenec urada EPSO registriral in vam dal vse potrebne informacije o vaših testih v ocenjevalnem centru. Prejeli boste tudi urnik, v katerem bodo navedeni vaši testni prostori in prostor za počitek. Bistveno je, da se v uradu EPSO ves dan zadržujete samo v vam namenjenih prostorih.

Testni prostori v 2. in 3. nadstropju

Prosimo vas, da ves čas upoštevate talne oznake.

V vseh testnih prostorih bo sedežni red kandidatov in članov natečajne komisije določen tako, da bo upoštevano pravilo vsaj 1,5-metrske medosebne razdalje. Ni dovoljeno zamenjati sedeža ali spremeniti sedežnega reda.

V vseh testnih prostorih bo na voljo razkužilo za roke. Uporabiti ga boste morali vsakič, ko boste vstopili v prostor in ga zapustili.

Bodite pozorni na plakate z varnostnim ukrepi v stavbi urada EPSO in jih upoštevajte.

Število sedežev v prostorih za počitek bo omejeno. Vedno morate uporabiti sedež, ki vam je dodeljen (z nalepko z vašo številko kandidata).

Razkuževanje in dodatno čiščenje

Pogosteje bomo čistili in razkuževali prostore (vključno s površinami v testnih prostorih, prostorih za počitek in infrastrukturo na splošno).

Prehrana

Da bi zmanjšali verjetnost navzkrižne kontaminacije, steklenice, lončki in kozarci ne bodo na voljo. Kozarci za enkratno uporabo bodo na voljo pri avtomatih za vodo, pri katerih bo tudi dezinfekcijsko sredstvo. Prosimo da si razkužite roke pred in po uporabi avtomata.

V kavarni v drugem nadstropju boste našli kavni avtomat (ki samodejno izvrže lonček) in avtomat s prigrizki. Vendar kavarna ni prostor za počitek, zato se boste morali takoj po nakupu pijače ali prigrizka vrniti v svoj prostor za počitek ali testni prostor.

Simptomi

Če se pred vstopom v prostore urada EPSO ne počutite dobro ali imate katerega od simptomov COVID-19, kot sta povišana telesna temperatura ali kašelj, se ne udeležite testiranja v ocenjevalnem centru ter o tem obvestite osebje urada EPSO po telefonu ali elektronski pošti. Poskrbljeno bo za nove datume (pod nekaterimi pogoji).

Če se med testiranjem v ocenjevalnem centru v prostorih urada EPSO ne počutite dobro ali imate katerega od simptomov, kot sta povišana telesna temperatura ali kašelj, nemudoma prekinite test, zapustite prostore ter obvestite osebje urada EPSO po telefonu ali elektronski pošti. Poskrbljeno bo za nove datume (pod nekaterimi pogoji).

Pred potovanjem v ocenjevalni center

Dan pred potovanjem v Bruselj preverite spletišče belgijskih nacionalnih organov, na katerem bo navedeno, ali za vašo matično državo v Bruslju veljajo omejitve. Če potujete z območja, za katerega veljajo omejitve, odpovejte potovanje in obvestite osebje urada EPSO po telefonu ali elektronski pošti. Poskrbljeno bo za nove datume (pod nekaterimi pogoji).

Prispevek k potnim stroškom

Če ste upravičeni, lahko zaprosite za prispevek k potnim stroškom. Več informacij najdete na spletišču urada EPSO.

Urad EPSO ne bo kril nobenih drugih stroškov, ki bi jih morda imeli z udeležbo v ocenjevalnem centru (na primer stroškov zdravljenja, dodatnih stroškov, povezanih s karanteno ali podaljšanim bivanjem v Bruslju, odpovedanim letom itn.), temveč jih boste morali kriti sami.

Dodatne informacije o COVID-19

Najnovejše informacije, kontaktni podatki in viri, ki jih o vprašanjih o COVID-19 dajejo na voljo belgijski nacionalni organi, najdete na spletišču https://www.belgium.be/en.

Datum objave : 22/07/2020 - 15:16
Datum posodobitve : 24/08/2020 - 18:35