Az Európai Unió Tanácsa – Fizetett szakmai gyakorlatok

Home > Job opportunities > Az oldal nem található. > Az Európai Unió Tanácsa – Fizetett szakmai gyakorlatok
Open for application: 
17/02/2020
Application closes / deadline: 
16/03/2020 - 12:00(brüsszeli idő szerint)
Institution/Agency: 
Type of contract: 

Az adott szervezeti egység igényeitől függően a gyakornokok általában ugyanolyan munkát végeznek, mint a kezdő tanácsosi besorolású tisztviselők pályafutásuk elején (azaz üléseket készítenek elő, jegyzőkönyveket állítanak össze, részt vesznek a COREPER és a tanácsi előkészítő szervek ülésein, kutatást végeznek konkrét projektekkel kapcsolatban, dokumentumokat fordítanak, dokumentációt állítanak össze, jelentéseket írnak). A gyakornokok meghívást kapnak egy tanulmányi programra is, amelynek keretében látogatásokon és konferenciákon vehetnek részt más uniós intézményeknél Brüsszelben, Luxembourgban és Strasbourgban.

Kik jelentkezhetnek? Uniós állampolgárok, akik a jelentkezés benyújtásáig elvégezték felsőfokú tanulmányaik legalább első ciklusát, és rendelkeznek a fokozatot igazoló oklevéllel vagy azzal egyenértékű okirattal.

Időtartam: 5 hónap

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen. A fizetés havonta 1196,84 euró. A gyakornokok továbbá utazási támogatásban részesülnek, a Tanács Főtitkárságának menzáján pedig árengedményre jogosultak.

Mikor lehet kezdeni? Február 1-jén (jelentkezni augusztus-szeptember környékén lehet) vagy szeptember 1-jén (jelentkezni február-március környékén lehet). A végleges jelentkezési határidőt lásd később.