Stagii

Institution/Agency: 
Type of contract: 

Ombudsmanul European organizează stagii pentru absolvenții de studii superioare interesați de administrația publică europeană și, în special, de cum se raportează aceasta la cetățeni.

Stagiile sunt menite să le ofere tinerilor absolvenți experiență practică în legătură cu activitatea Ombudsmanului European și să le permită să își dezvolte cunoștințele și aptitudinile dobândite pe parcursul studiilor. În funcție de obiective, stagiarii vor avea ca sarcini, de exemplu, să ajute la investigațiile lansate în urma plângerilor, să lucreze în domeniul mass-mediei și comunicării sau să participe la proiecte IT ori la analize relevante pentru activitatea Ombudsmanului. Stagiarii lucrează sub supravegherea directă a unui funcționar sau agent din cadrul Ombudsmanului European, de obicei un șef de unitate sau echivalentul său.

Candidați eligibili: Cetățeni ai unui stat membru al UE sau ai unei țări candidate la aderarea la UE, cu o diplomă de licență sau o diplomă de studii de cel puțin 3 ani într-una din disciplinele enumerate în anunțul de stagiu.

Durata: Maximum 1 an (în funcție de rezultate).

Plătit: Da. Circa 1 300 EUR pe lună la Bruxelles și circa 1 600 EUR pe lună la Strasbourg.

Date de începere: 1 ianuarie și 1 septembrie.