Pripravnički staž

Institution/Agency: 
Type of contract: 

Pripravnički program Europske komisije otvoren je osobama iz cijelog svijeta koji su stekli sveučilišnu diplomu.

Pripravnički staž moguće je odraditi u brojnim područjima te tako steći izvrstan uvid u rad institucija EU-a. Priroda posla uglavnom ovisi o službi kojoj ste dodijeljeni. Možete raditi u području prava tržišnog natjecanja, ljudskih resursa, politike zaštite okoliša, komunikacija i u mnogim drugim područjima.

Pripravnici obavljaju iste zadatke kao i novi zaposlenici sa završenim studijem. U praksi to može uključivati organiziranje radnih skupina i sastanaka, prikupljanje informacija i dokumentacije, pripremu izvješća i odgovaranje na upite te sudjelovanje na sastancima odjela i u drugim događanjima. Neki su zadaci uže povezani s određenom službom – poslovi pravnika u Komisiji sasvim se razlikuju od poslova ekonomista na Revizorskom sudu ili službenika općeg profila u Parlamentu.

Tko se može prijaviti: Mogu se prijaviti diplomirani stručnjaci iz svih područja (ako još nisu dobili diplomu, mogu dostaviti potvrdu o završenom studiju). Građanstvo EU-a nije uvjet (manji broj mjesta rezerviran je za državljane trećih zemalja), ali se uglavnom traži znanje dvaju jezika EU-a. Radno iskustvo i poslijediplomsko obrazovanje smatraju se prednošću, ali uglavnom nisu uvjet.

Trajanje: 5 mjeseci

Plaćeno: da, 1176,83 EUR od 1. ožujka 2018. i povrat putnih troškova

Datum početka: 1. ožujka i 1. listopada