Az Európai Unió Tanácsa – Fizetés nélküli kötelező szakmai gyakorlat

Kezdőlap > Munkalehetőségek > Az Európai Unió Tanácsa – Fizetés nélküli kötelező szakmai gyakorlat
Open for application: 
30/08/2021
Application closes / deadline: 
28/09/2021 - 12:00(brüsszeli idő szerint)
Institution/Agency: 
Type of contract: 

Az adott szervezeti egység igényeitől függően a gyakornokok általában ugyanolyan munkát végeznek, mint a kezdő tanácsosi besorolású tisztviselők pályafutásuk elején (azaz üléseket készítenek elő, jegyzőkönyveket állítanak össze, részt vesznek a COREPER és a tanácsi előkészítő szervek ülésein, kutatást végeznek konkrét projektekkel kapcsolatban, dokumentumokat fordítanak, dokumentációt állítanak össze, jelentéseket írnak). A gyakornokok meghívást kapnak egy tanulmányi programra is, amelynek keretében látogatásokon és konferenciákon vehetnek részt más uniós intézményeknél Brüsszelben, Luxembourgban és Strasbourgban.

Kik jelentkezhetnek? Valamely uniós tagország állampolgárságával rendelkező harmad-, negyed- vagy ötödéves felsőoktatási hallgatók, akiknek tanulmányaik részeként kötelező szakmai gyakorlatot kell végezniük.

Időtartam: 2–5 hónap 

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Nem. A gyakornokok azonban utazási támogatásban részesülnek, a Tanács Főtitkárságának menzáján pedig árengedményre jogosultak. A Tanács a gyakornokoknak egészség- és balesetbiztosítást kínál.

Mikor lehet kezdeni?

  • Február 1. (a jelentkezési időszak szeptember/október körül van – a végső időpontokat ekkor fogjuk közzétenni).
  • Szeptember 1. (a jelentkezési időszak február/március körül van – a végső időpontokat ekkor fogjuk közzétenni).