Fizetés nélküli kötelező szakmai gyakorlat az Európai Unió Tanácsánál

Home > Job opportunities > Az oldal nem található. > Fizetés nélküli kötelező szakmai gyakorlat az Európai Unió Tanácsánál
Open for application: 
17/02/2020
Application closes / deadline: 
16/03/2020 - 12:00(brüsszeli idő szerint)
Institution/Agency: 
Type of contract: 

 

Az adott szervezeti egység igényeitől függően a gyakornokok általában ugyanolyan munkát végeznek, mint a kezdő tanácsosi besorolású tisztviselők pályafutásuk elején (azaz üléseket készítenek elő, jegyzőkönyveket állítanak össze, részt vesznek a COREPER és a tanácsi előkészítő szervek ülésein, kutatást végeznek konkrét projektekkel kapcsolatban, dokumentumokat fordítanak, dokumentációt állítanak össze, jelentéseket írnak). A gyakornokok meghívást kapnak egy tanulmányi programra is, amelynek keretében látogatásokon és konferenciákon vehetnek részt más uniós intézményeknél Brüsszelben, Luxembourgban és Strasbourgban.

Kik jelentkezhetnek? Valamely uniós tagország állampolgárságával rendelkező harmad-, negyed- vagy ötödéves felsőoktatási hallgatók, akiknek tanulmányaik részeként kötelező szakmai gyakorlatot kell végezniük.

Időtartam: 2–5 hónap 

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Nem. A gyakornokok azonban utazási támogatásban részesülnek, a Tanács Főtitkárságának menzáján pedig árengedményre jogosultak. A Tanács a gyakornokok egészség- és balesetbiztosítást kínál.

Mikor lehet kezdeni? Február 1-jén (jelentkezni szeptember-október környékén lehet) vagy szeptember 1-jén (jelentkezni február-március környékén lehet). A végleges jelentkezési határidőt lásd később.