Az Európai Unió Tanácsa – Pozitív cselekvési program fogyatékos gyakornokoknak

Kezdőlap > Munkalehetőségek > Az Európai Unió Tanácsa – Pozitív cselekvési program fogyatékos gyakornokoknak
Open for application: 
15/02/2022
Application closes / deadline: 
15/03/2022 - 12:00(brüsszeli idő szerint)
Institution/Agency: 
Type of contract: 

 

Az adott szervezeti egység igényeitől függően a gyakornokok általában ugyanolyan munkát végeznek, mint a kezdő tanácsosi besorolású tisztviselők pályafutásuk elején (azaz üléseket készítenek elő, jegyzőkönyveket állítanak össze, részt vesznek a COREPER és a tanácsi előkészítő szervek ülésein, kutatást végeznek konkrét projektekkel kapcsolatban, dokumentumokat fordítanak, dokumentációt állítanak össze, jelentéseket írnak). A gyakornokok meghívást kapnak egy tanulmányi programra is, amelynek keretében látogatásokon és konferenciákon vehetnek részt más uniós intézményeknél Brüsszelben, Luxembourgban és Strasbourgban.

Kik jelentkezhetnek? Ezek a szakmai gyakorlatok az elismert fogyatékossággal élő, valamely uniós ország állampolgárságával rendelkező felsőfokú végzettségűeknek vagy harmad-, negyed- vagy ötödéves egyetemi hallgatóknak vannak fenntartva.

Időtartam: 5 hónap 

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen. A fizetés havonta 1220,78 euró. A gyakornokok továbbá utazási támogatásban részesülnek, a Tanács Főtitkárságának menzáján pedig árengedményre jogosultak. A megfelelő igazoló dokumentumok bemutatása esetén a fogyatékos gyakornokok a gyakornoki támogatás legfeljebb felének megfelelő kiegészítő összeget kaphatnak.

Mikor lehet kezdeni?

  • Február 1. (a jelentkezési időszak szeptember/október körül van – a végső időpontokat ekkor fogjuk közzétenni)
  • Szeptember 1. (a jelentkezési időszak február/március körül van – a végső időpontokat ekkor fogjuk közzétenni)