Raad van de Europese Unie – Programma voor positieve actie voor stagiairs met een handicap

Startseite > Vacatures > Raad van de Europese Unie – Programma voor positieve actie voor stagiairs met een handicap
Open for application: 
30/08/2021
Application closes / deadline: 
28/09/2021 - 12:00(Brusselse tijd)
Institution/Agency: 
Type of contract: 

 

Stagiairs worden, afhankelijk van de behoeften van de dienst, belast met taken die vergelijkbaar zijn met die van jonge beleidsmedewerkers aan het begin van hun carrière, bijv. vergaderingen voorbereiden, notuleren, vergaderingen van het Coreper en van voorbereidingsgroepen van de Raad bijwonen, projectonderzoek doen, documenten vertalen, documentatie verzamelen, rapporten opstellen. Stagiairs worden ook uitgenodigd voor een studieprogramma dat bestaat uit werkbezoeken en conferenties bij andere EU-instellingen in Brussel, Luxemburg en Straatsburg.

Voor wie? Deze stages zijn bedoeld voor afgestudeerden en universiteitsstudenten in het derde, vierde of vijfde jaar van hun studie die de nationaliteit hebben van een EU-land en die een erkende handicap hebben.

Hoe lang? 5 maanden 

Betaald? Ja: 1 220,78 euro per maand plus reiskostenvergoeding en kortingskaart voor het restaurant van het secretariaat-generaal van de Raad. Stagiairs met een handicap kunnen in aanmerking komen voor een aanvullende vergoeding tot 50% van de stagevergoeding indien daar gegronde redenen voor zijn.

Begindata:

  • 1 februari (sollicitatietermijn september/oktober - informeer tegen die tijd naar de definitieve data).
  • 1 september (sollicitatietermijn februari/maart - informeer tegen die tijd naar de definitieve data).