Europeiska unionens råd – Aktivt åtgärdsprogram för praktikanter med funktionsnedsättning

Förstasida > Jobb och praktik > Europeiska unionens råd – Aktivt åtgärdsprogram för praktikanter med funktionsnedsättning
Open for application: 
30/08/2021
Application closes / deadline: 
28/09/2021 - 12:00(Bryssel-tid)
Institution/Agency: 
Type of contract: 

 

Beroende på var på rådet du gör praktik och vilka behov som finns där får du i allmänhet samma arbetsuppgifter som nyanställda handläggare. Du får t.ex. förbereda möten och skriva protokoll, delta i möten i Coreper och rådets förberedande organ, ta fram bakgrundsmaterial om ett visst projekt, översätta dokument, sammanställa dokumentation och skriva rapporter. Du får också chansen att delta i studiebesök och konferenser på andra EU-institutioner i Bryssel, Luxemburg och Strasbourg.

Vem kan söka? De här praktikplatserna riktar sig enbart till personer med en erkänd funktionsnedsättning. Du måste dessutom vara EU-medborgare och nyutexaminerad eller tredje-, fjärde- och femteårsstudent på ett lärosäte.

Hur lång är praktiken? 5 månader 

Får jag lön? Ja, 1 220,78 euro i månaden, ersättning för resekostnader och rabattkort till rådets personalmatsalar. Mot uppvisande av styrkande handlingar kan du som praktikant med en funktionsnedsättning också få ett tillägg som kan uppgå till halva praktikantlönen.

Startdatum:

  • 1 februari (ansökningstid kring september/oktober – kolla då för exakta datum).
  • 1 september (ansökningstid kring februari/mars – kolla då för exakta datum).