Praktikophold

Forside > Jobmuligheder > Praktikophold

Hvis du har lyst til at få en smagsprøve på, hvordan det er at arbejde for EU's institutioner, så kan du ansøge om et praktikophold.

Hvert år giver EU's praktikantprogrammer omkring 1 900 unge mulighed for at lære mere om EU og forbedre deres faglige og personlige kompetencer. De fleste EU-institutioner arrangerer praktikophold for unge universitetsuddannede, som varer mellem 3 og 5 måneder.

Vi tilbyder praktikophold inden for en lang række områder, hvor du kan få et godt indblik i, hvad EU arbejder med. Arbejdets indhold afhænger i høj grad af den tjenestegren, du bliver tilknyttet. Der er muligheder inden for konkurrencelovgivning, personaleforvaltning, miljøpolitik, kommunikation og meget mere.

De enkelte EU-institutioner og -agenturer står selv for at udvælge praktikanter. Nedenfor kan du se nogle af de forskellige muligheder. Bemærk, at måske ikke alle muligheder vises her på websitet.

 

Praktikophold

Åbent for ansøgninger: 29/04/2019 - 00:00
Frist: ingen ansøgningsfrist
Sted/steder: Ljubljana (Slovenien)

 

Praktikprogrammet henvender sig hovedsageligt til unge universitetsuddannede, men kan også tilbydes til andre, som inden for rammerne af livslang læring for nyligt har gennemført en universitetsuddannelse og er ved at starte en ny karriere. 

Hvem kan søge? 

  • Statsborgere i et EU-land på mindst 18 år.
  • Ansøgerne skal have gennemført en uddannelse på universitetsniveau af mindst tre års varighed afsluttet med et eksamensbevis (som er udstedt i et EU-land eller anerkendt af myndighederne i det pågældende EU-land som værende på tilsvarende niveau).
  • Ansøgerne må ikke allerede have gennemført eller være i gang med at gennemføre et praktikophold i en EU-institution eller et EU-organ eller på nogen måde være eller have været ansat i en EU-institution eller et EU-organ.

Varighed: 6 måneder

Lønnet: Ja. 600 euro (månedlig ydelse) og 350 euro (boligtilskud).

Startdato: 1. september eller 1. marts.