Työharjoittelu

Etusivu > Avoimet työpaikat > Työharjoittelu

Jos haluat kokeilla, millaista on työskennellä EU:n palveluksessa, hae harjoittelupaikkaa jostakin EU-elimestä.

Vuosittain noin 1 900 nuorta saa mahdollisuuden osallistua EU-elinten harjoittelijaohjelmiin ja kehittää näin ammattitaitoaan, muuta osaamistaan ja EU-tietämystään. Useimmat EU:n toimielimet ja virastot tarjoavat harjoittelupaikkoja korkeakoulututkinnon suorittaneille nuorille. Harjoittelujakso kestää yleensä 3–5 kuukautta.

Työharjoittelu on erinomainen tilaisuus tutustua EU:n toimintaan sisältäpäin. Työn sisältö riippuu yksiköstä, jossa harjoittelija työskentelee. Tehtävät voivat liittyä hyvin monenlaisiin erikoisaloihin, esimerkiksi kilpailulainsäädäntöön, henkilöstöhallintoon, ympäristöpolitiikkaan tai viestintään.

Kukin organisaatio valitsee harjoittelijat itse. Tutustu EU-elinten harjoittelumahdollisuuksiin seuraavista linkeistä. Huomaa kuitenkin, että tällä sivulla ei välttämättä esitellä kaikkia avoimia paikkoja.

 

Työharjoittelu

Hakuaika alkaa: 29/04/2019 - 00:00
Määräaika: ei määräaikaa hakemuksen jättämiselle
Toimipaikat: Ljubljana (Slovenia)

 

Harjoitteluohjelma on tarkoitettu lähinnä korkeakoulututkinnon suorittaneille nuorille, mutta se on avoin myös niille, jotka ovat elinikäisen oppimisen puitteissa hiljattain suorittaneet korkeakoulututkinnon ja aloittamassa uutta ammatillista uraa. 

Hakukelpoisuus: 

  • Vähintään 18-vuotiaat EU:n jäsenvaltion kansalaiset
  • Hakijalla on oltava korkeakoulututkintoa vastaava koulutus, jonka normaali suoritusaika on vähintään kolme vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus (joka on myönnetty EU:n jäsenvaltiossa tai josta on saatu EU:n jäsenvaltion viranomaisten myöntämä vastaavuustodistus).
  • Hakija ei ole saanut aikaisemmin olla tai ei saa parhaillaan olla harjoittelussa tai työssä missään EU-elimessä.

Kesto: 6 kuukautta

Palkka/korvaus:  600 € (kuukausikorvaus) ja 350 € (asumistuki).

Aloitusajankohdat: 1. syyskuuta tai 1. maaliskuuta.