Szakmai gyakorlatok

Kezdőlap > Munkalehetőségek > Szakmai gyakorlatok

Ha bele szeretne kóstolni abba, hogy milyen lehet az EU intézményeinél dolgozni, jelentkezzen szakmai gyakorlatra.

Évente mintegy 1900 fiatalnak adatik meg a lehetőség, hogy az európai uniós gyakornoki programok valamelyike révén gyarapítsa szaktudását, fejlessze személyes készségeit és bővítse uniós ismereteit. Az uniós intézmények zöme elsősorban azoknak a jelentkezését várja a gyakornoki helyekre, akik nemrég szerezték meg egyetemi diplomájukat. A szakmai gyakorlat időtartama 3–5 hónap.

Szakmai gyakorlatot számos különböző szakterületen lehet végezni – a közös bennük az, hogy mindegyik kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatalok betekintsenek az Unió működésébe. A feladatok nagyon eltérőek lehetnek annak függvényében, hogy melyik szervezeti egységnél kerül sor a gyakorlatra. Pályázhatók gyakornoki helyek többek között a versenyjog, a humánerőforrás, a környezetvédelem és a kommunikáció területén.

A gyakornokok kiválasztására irányuló eljárásokat az egyes uniós intézmények és ügynökségek maguk bonyolítják le. A különböző lehetőségekről lent olvashat bővebben. Figyelem: ezen az oldalon nem teszünk közzé minden szakmai gyakorlatot. Azt javasoljuk, hogy a teljes kínálatért látogasson el az Önt érdeklő intézmény vagy ügynökség honlapjára.

 

Szakmai gyakorlat

Jelentkezési időszak kezdete: 29/04/2019 - 00:00
Határidő: nincs
Munkavégzés helye(i): Ljubljana (Szlovénia)

 

A gyakornoki program főként a fiatal diplomásokat célozza meg, de részt vehetnek benne olyan személyek is, akik az egész életen át tartó tanulás keretében a közelmúltban szereztek egyetemi/főiskolai diplomát, és egy új szakmai karrier előtt állnak. 

Kik jelentkezhetnek? 

  • Az uniós tagállamok 18. életévüket betöltött állampolgárai.
  • A jelentkezőknek oklevéllel igazolt, legalább hároméves, befejezett felsőfokú tanulmányoknak megfelelő végzettséggel kell rendelkezniük. (Kizárólag az uniós tagállamokban kiállított, illetve a tagállami hatóságok által egyenértékűnek elismert diplomák és bizonyítványok vehetők figyelembe.)
  • Csak azon személyek jelentkezését bíráljuk el, akik még soha nem álltak alkalmazásban (sem gyakornokként, sem alkalmazottként) európai uniós intézménynél vagy szervnél.

Időtartam: 6 hónap

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen. A fizetés mellett, mely 600 euró/hónap, a gyakornokok 350 euró lakhatási támogatást is kapnak.

Mikor lehet kezdeni? Szeptember 1-jén vagy március 1-jén.