Stagii

Vreți să descoperiți direct ce înseamnă o carieră în instituțiile UE? Înscrieți-vă la un stagiu.

În fiecare an, aproximativ 1 900 de tineri au posibilitatea de a dobândi noi competențe profesionale, de a-și dezvolta calitățile personale și de a-și lărgi cunoștințele despre UE prin intermediul stagiilor în instituțiile europene. Majoritatea instituțiilor UE organizează stagii pentru tinerii absolvenți de învățământ superior. Stagiile durează, în mod normal, între 3 și 5 luni.

Ele permit cunoașterea, din interior, a activității instituțiilor europene. Natura atribuțiilor depinde de departamentul în care veți lucra. Domeniile sunt foarte variate, de la dreptul concurenței, resurse umane și politica de mediu, până la comunicare, traducere etc.

Procedura de selecție a stagiarilor este gestionată de fiecare instituție și agenție UE în parte. Mai jos puteți vedea câteva dintre oportunitățile disponibile. Atenție, este posibil să fie disponibile și alte oportunități decât cele afișate pe acest site.

 

Stagii

Înscrieri începând cu: 29/04/2019 - 00:00
Termen limită: Niciun termen pentru prezentarea candidaturii
Locații: Ljubljana (Slovenia)

 

Programul de stagii îi vizează în principal pe tinerii absolvenți de universitate, fără a-i exclude însă pe adulții care, în cadrul învățării pe tot parcursul vieții, au obținut recent o diplomă universitară și se află la începutul unei noi cariere.

Candidați eligibili:

  • Cetățenii majori (de cel puțin 18 ani) ai oricărui stat membru al Uniunii Europene.
  • Candidații trebuie să aibă un nivel de studii corespunzător unui ciclu complet de studii universitare de cel puțin trei ani, absolvit cu diplomă (eliberată în statele membre ale UE sau care face obiectul certificatelor de echivalență eliberate de autoritățile statelor membre).
  • Candidații nu trebuie să fi beneficiat deja sau să beneficieze de niciun tip de stagiu în cadrul unei instituții sau al unui organism al Uniunii Europene. De asemenea, nu trebuie să fi lucrat sau să lucreze într-o instituție sau organism al Uniunii Europene.

Durată: 6 luni

Plătit: Da. 600 EUR (bursă lunară) și 350 EUR (indemnizație de cazare).

Date de începere: 1 septembrie sau 1 martie.