Άρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό AD5 2017 για πτυχιούχους!

Αρχική σελίδα > Άρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό AD5 2017 για πτυχιούχους!

Εργαστείτε για την Ευρώπη

Τελειώσατε πρόσφατα τις σπουδές σας; Αναζητάτε μια συναρπαστική σταδιοδρομία; Αυτή τη στιγμή, τα όργανα της ΕΕ αναζητούν δυναμικούς και αφοσιωμένους νέους πτυχιούχους για την πλήρωση περισσότερων από 100 νέων θέσεων πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων. Οι θέσεις αυτές αποτελούν το ιδανικό εφαλτήριο για μια συναρπαστική και πολύπλευρη σταδιοδρομία κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε με επίκαιρα ζητήματα και να αλλάξετε ουσιαστικά τα πράγματα στην Ευρώπη. Θα πρέπει να είστε έξυπνος, δραστήριος, πολύγλωσσος και να επιθυμείτε πραγματικά να ξεκινήσετε μια νέα ζωή στις ενδιαφέρουσες πόλεις των Βρυξελλών και του Λουξεμβούργου. Θα εργάζεστε σε ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον, δίπλα σε συναδέλφους διαφορετικών εθνικοτήτων και θα έχετε πολλές δυνατότητες επιμόρφωσης για να βελτιώσετε τα επαγγελματικά σας προσόντα. Μη χάσετε αυτή τη φανταστική ευκαιρία σταδιοδρομίας - η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 30 Μαρτίου 2017.

Άτομα που κάθονται γύρω από ένα τραπέζι

Έχετε τα απαιτούμενα προσόντα;

Προτού υποβάλετε αίτηση, θα θέλαμε να σκεφθείτε προσεκτικά κατά πόσο η σταδιοδρομία στην ΕΕ είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι το 2015 υπέβαλαν αίτηση περισσότεροι από 31.000 υποψήφιοι, αλλά λιγότεροι από το 5% κλήθηκαν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού. Η διαδικασία επιλογής είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς υπάρχουν μόνο 124 θέσεις στον κατάλογο επιτυχόντων. Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι αρκετό να επιτύχετε στις δοκιμασίες. Μόνο όσοι επιτύχουν την υψηλότερη βαθμολογία θα περάσουν στο επόμενο στάδιο επιλογής. Το ερωτηματολόγιο «Σταδιοδρομία στην ΕΕ: είναι για μένα;» και το τεστ αυτοαξιολόγησης θα σας δώσουν μια ρεαλιστική ιδέα του κατά πόσο είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στα προσόντα υψηλού επιπέδου που απαιτούνται για να επιτύχετε.

 

Συνοπτική παρουσίαση του διαγωνισμού πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων 2017

Αίτηση - ΜΕΡΟΣ 1. Επιβεβαιώστε το δικαίωμα συμμετοχής σας: δηλώστε τις γλώσσες της ΕΕ που γνωρίζετε
Αίτηση - ΜΕΡΟΣ 2. Επιβεβαιώστε τη γλώσσα 1 και τη γλώσσα 2: συμπληρώστε το δελτίο της αίτησης
Δοκιμασίες με τη χρήση υπολογιστή (CBT) - κατανόηση κειμένου, ευχέρεια σε αριθμητικούς υπολογισμούς και κατανόηση αφηρημένων εννοιών, στη γλώσσα 1: εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο
Δοκιμασίες με εισερχόμενη ηλεκτρονική αλληλογραφία (E-tray) στη γλώσσα 2: εξεταστικά κέντρα στα κράτη μέλη της ΕΕ
Εξεταστικό κέντρο - στη γλώσσα 2 μελέτη περιπτώσεων (στα κράτη μέλη της ΕΕ) Προφορική παρουσίαση, συνέντευξη βάσει ικανοτήτων, ομαδική εξέταση (Βρυξέλλες)
Δημοσίευση του καταλόγου επιτυχόντων - Περίπου 124 επιτυχόντες υποψήφιοι

 

Έχετε υπόψη σας ότι η φετινή διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ελαφρώς αλλάξει. Όλες οι πληροφορίες και οι συχνές ερωτήσεις διατίθενται εδώ.

Ξεκινήστε