Hallintovirkamieskilpailun 2017 hakuaika on alkanut

Etusivu > Hallintovirkamieskilpailun 2017 hakuaika on alkanut

Anna panoksesi Euroopan tulevaisuuteen

Oletko vastavalmistunut? Etsitkö kiinnostavia työmahdollisuuksia? EU:n toimielimet hakevat joukkoonsa dynaamisia ja työlleen omistautuneita henkilöitä. Pian käynnistyvässä virkamieskilpailussa on tarjolla on yli 100 uutta hallintovirkamiehen paikkaa, joihin etsitään erityisesti vastavalmistuneita korkeakoulututkinnon suorittaneita henkilöitä. Valitut hakijat tulevat työskentelemään innostavissa ja monipuolisissa tehtävissä ja pääsevät osaltaan vaikuttamaan Euroopan tulevaisuuteen. Hakijoilta edellytetään analyyttista otetta ja hyvää kielitaitoa. Hakijoiden on myös oltava motivoituneita ja valmiita muuttamaan Brysseliin tai Luxemburgiin. Työympäristö on kansainvälinen ja nopeasti muuttuva, ja EU:n toimielimet tarjoavat monia koulutusmahdollisuuksia ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Lähde rohkeasti mukaan ja osallistu uuteen virkamieskilpailuun, jonka hakuaika alkaa 30. maaliskuuta 2017.

Ihmisiä pöydän ympärillä.

Onko sinussa ainesta EU-virkamieheksi?

Ennen kuin teet hakemuksen, pysähdy hetkeksi miettimään, onko ura EU:n toimielimissä oikea vaihtoehto sinulle. Esimerkiksi vuoden 2015 virkamieskilpailuun osallistui yli 31 000 hakijaa, joista alle 5 prosenttia kutsuttiin toiseen vaiheeseen. Valintamenettely on erittäin tiukka, sillä varallaololuettelossa (kilpailun läpäisseiden hakijoiden luettelo) on vain noin 124 paikkaa. Huomaa, että kokeissa vaaditun vähimmäispistemäärän saavuttaminen ei välttämättä tarkoita sitä, että hakija pääsee jatkoon. Kustakin vaiheesta jatkoon pääsevät vain hakijat, jotka ovat saaneet kaikkein parhaimmat pisteet. Omaa soveltuvuuttasi voit arvioida Lähtisinkö EU-uralle -kyselyn ja itsearviointitestien avulla.

 

Vuoden 2017 hallintovirkamieskilpailun eri vaiheet

Hakemus - OSA 1. Hakukelpoisuuden vahvistaminen, kielitaidon ilmoittaminen
Hakemus - OSA 2. Kielivalinnat (kielet 1 ja 2), hakemuslomakkeen viimeistely
Tietokoneella tehtävät testit (CBT) - Kielellisen, numeerisen ja abstraktin päättelykyvyn testit tehdään kielellä 1 testikeskuksissa ympäri maailmaa
Postikoritehtävä - Postikoritehtävät tehdään kielellä 2 EU-maissa sijaitsevissa testikeskuksissa
Arviointikeskusvaihe - Arviointikeskusvaihe tehdään kielellä 2: case-tehtävä jossakin EU-maassa; suullinen esitys, kompetensseja kartoittava haastattelu ja ryhmätyöharjoitus Brysselissä
Varallaololuettelon julkaiseminen - Noin 124 kilpailun läpäissyttä hakijaa

 

HUOM. Hakumenettely on tänä vuonna hieman erilainen. Kilpailuun liittyviin tietoihin ja usein kysyttyihin kysymyksiin voi tutustua täällä.

Lisätietoa kilpailusta