Bachelors en masters... schrijf je nu in voor onze selectieproeven (rang AD5) van 2017!

Startseite > Bachelors en masters... schrijf je nu in voor onze selectieproeven (rang AD5) van 2017!

Maak een verschil voor Europa

Pas afgestudeerd? Op zoek naar een boeiende carrière? De EU-instellingen zijn op zoek naar dynamische en gemotiveerde hoger opgeleiden (bachelor of hoger) voor meer dan 100 nieuwe functies. Zo'n functie is een uitstekende springplank voor een stimulerende en gevarieerde carrière waarin je kunt meewerken aan concrete oplossingen voor zeer actuele problemen en een echte bijdrage kunt leveren aan een beter Europa. Ben jij slim, gedreven, meertalig en klaar om een nieuwe start te maken in een boeiende stad als Brussel of Luxemburg? Je werkt er in een hoog tempo, omringd door collega's uit allerlei landen en met talloze mogelijkheden om je skills uit te breiden. Mis deze fantastische carrièremogelijkheid niet, je kunt solliciteren vanaf 30 maart 2017.

Mensen rond een tafeltje.

Ben jij geschikt?

Voordat je solliciteert moet je bij jezelf te rade gaan en je afvragen of een EU-carrière voor jou de juiste keuze is. Om een idee te geven: in 2015 kregen we meer dan 31.000 sollicitaties, maar uiteindelijk haalde maar 5% de tweede ronde. De concurrentie is groot want voorlopig komen er maar 124 mensen op onze reservelijst, vanwaar we vacatures invullen. Het is dus niet genoeg om een voldoende te halen voor de tests. Nee, alleen de allerbesten gaan door naar de volgende ronde in de procedure. De vragenlijst "Werken bij de EU - iets voor mij?" en de zelfbeoordeling geven je een goed beeld. Voldoe jij aan onze strenge eisen?

 

Hoe verloopt de selectieprocedure 2017?

Sollicitatie - DEEL 1 U bevestigt dat u aan de criteria voldoet en geeft op welke EU-talen u beheerst
Sollicitatie - DEEL 2 U kiest een taal 1 en een taal 2 en vult het sollicitatieformulier verder in
Computertests - Verbaal, numeriek en abstract redeneren in taal 1; testcentra wereldwijd
E-tray - Opdracht met elektronische postbak in taal 2; testcentra in de EU-landen
Assessment: In taal 2 een casestudy (in jouw EU-land); een mondelinge presentatie, een persoonlijk gesprek, en een groepsopdracht (in Brussel)
Publicatie van de reservelijst - Voorlopig 124 geslaagde kandidaten

 

Let op: De sollicitatieprocedure verloopt dit jaar anders dan voorheen. Bekijk ook onze nadere informatie en veelgestelde vragen.

Aan de slag!