Au început înscrierile la concursul AD5 2017 pentru administratori debutanți!

Acasă > Au început înscrierile la concursul AD5 2017 pentru administratori debutanți!

Modelați viitorul Europei

Tocmai v-ați terminat studiile și doriți să vă lansați într-o carieră cu adevărat interesantă? Instituțiile UE recrutează absolvenți dinamici și motivați pentru peste 100 de noi posturi de administratori debutanți. Acest tip de post constituie o veritabilă rampă de lansare într-o carieră stimulativă și variată, care vă va oferi posibilitatea să vă ocupați de chestiuni de actualitate și să vă puneți amprenta asupra viitorului Europei. Pentru a-l putea obține, trebuie să faceți dovadă de inteligență și motivație, să demonstrați că vorbiți mai multe limbi și să vă doriți să luați viața de la capăt în Bruxelles sau Luxemburg, orașele în care își au sediul instituțiile europene. Veți lucra într-un mediu dinamic și multicultural și vi se vor oferi numeroase posibilități de formare pentru a vă îmbunătăți competențele profesionale. Nu ratați această oportunitate fantastică – înscrierile încep pe 30 martie 2017.

Oameni stând pe scaune în jurul unei mese.

Aveți calitățile necesare?

Înainte de a vă înscrie la concurs, vă rugăm să analizați cu atenție dacă o carieră în instituțiile UE este alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Cu titlu indicativ, în 2015 s-au înscris peste 31 000 de candidați. Dintre aceștia, sub 5 % au fost invitați să participe la a doua etapă. Concurența este foarte dură, deoarece lista de rezervă conține doar aproximativ 124 de locuri. Trebuie să luați în considerare faptul că nu este suficient să obțineți note de trecere la teste. Numai candidații cu cel mai bun punctaj vor putea trece la următoarea etapă a procedurii de selecție. Chestionarul „Mi s-ar potrivi o carieră în instituțiile UE?” și testul de autoevaluare vă vor ajuta să vă faceți o idee realistă despre probabilitatea de a vă ridica la standardele impuse de concurs.

 

Etapele concursului din 2017 pentru postul de administrator debutant

Înscriere - PARTEA 1. Confirmați-vă eligibilitatea și enumerați limbile UE pe care le cunoașteți
Înscriere - PARTEA 2. Confirmați limbile 1 și 2 și completați formularul de înscriere
Testele pe calculator (CBT) - Teste de raționament verbal, numeric și abstract în limba 1  în centre de testare din întreaga lume
E-tray - În limba 2, în centre de testare din statele membre ale UE
Centrul de evaluare - În limba 2: studiu de caz (în statele membre ale UE),  prezentare orală, interviu bazat pe competențe, exercițiu de grup (la Bruxelles)
Publicarea listei de rezervă - Aproximativ 124 de candidați care au reușit la concurs

 

Vă informăm că procesul de înscriere diferă ușor în acest an. Pentru informații, detalii și întrebări și răspunsuri, accesați acest link.

Start