Objavili smo natečaj za upravne uslužbence diplomante (AD5)!

Domača stran > Objavili smo natečaj za upravne uslužbence diplomante (AD5)!

Vplivno delo za Evropo

Ste pravkar diplomirali? Si želite zanimivo poklicno pot? Institucije EU trenutno iščejo dinamične in zavzete mlade diplomante, ki bi zasedli več kot 100 delovnih mest za nove upravne uslužbence. Ta delovna mesta so odlična odskočna deska za stimulativno in razgibano poklicno pot, ki omogoča ukvarjanje z aktualnimi vprašanji in resničen vpliv na življenje v Evropi. Iščemo bistre, zagnane in večjezične kandidate, pripravljene na nov začetek v živahnem Bruslju ali Luxembourgu. Pričakujte hiter tempo dela, večjezično delovno okolje in številne možnosti za izobraževanje in izpopolnjevanje. Ne zamudite te izjemne poklicne priložnosti – prijave bomo sprejemali od 30. marca 2017 dalje.

Ljudje sedijo okoli mize.

Vam bo uspelo?

A preden se prijavite, bi bilo dobro razmisliti, ali je zaposlitev v instituciji EU res prava odločitev za vas. Nekaj pove že podatek, da se je leta 2015 na natečaj prijavilo več kot 31 000 kandidatov, a smo jih v drugi del izbirnega postopka povabili manj kot 5 %. Konkurenca je namreč huda, saj bomo na rezervni seznam uvrstili samo okoli 124 uspešnih kandidatov. Opozarjamo, da pri testu ni dovolj doseči zgolj najmanjšega zahtevanega števila točk. Izbirni postopek nadaljujejo samo kandidati, ki dosežejo največ točk. Izpolnite vprašalnik Poklicna pot v EU–moja poklicna pot in samoocenjevalni test, saj vam bosta dokaj realno povedala, ali izpolnjujete zahtevane visoke standarde.

 

Natečajni postopek za upravne uslužbence diplomante 2017

Prijava – 1. DEL Potrdite, da izpolnjujete pogoje; navedete svoje znanje jezikov EU
Prijava – 2. DEL Potrdite svoj prvi in drugi jezik; izpolnite v celoti prijavni obrazec
Računalniško podprto testiranje – Testi besednega, številčnega in abstraktnega sklepanja v prvem jeziku; testni centri po svetu
E-simulacija nalog – V drugem jeziku; testni centri v državah članicah EU
Ocenjevalni center – V drugem jeziku; študija primera (v državah članicah EU); ustna predstavitev, razgovor in ocenjevanje kompetenc, skupinska vaja (v Bruslju)
Objava rezervnega seznama – Približno 124 uspešnih kandidatov

 

Opozarjamo, da je prijavni postopek letos nekoliko drugačen. Vse informacije, podrobnosti in pogosta vprašanja

Začnite