Sök till 2017 års handläggarprov för högskoleutbildade!

Förstasida > Sök till 2017 års handläggarprov för högskoleutbildade!

Gör skillnad för EU

Har du just tagit din examen? Är du ute efter en spännande karriär? EU-institutionerna söker just nu dynamiska och engagerade akademiker för drygt 100 handläggarjobb. Det här jobben är den perfekta startpunkten för en stimulerande och varierad karriär där du har möjlighet att arbeta med dagsaktuella frågor och göra skillnad för EU. Du måste vara smart, driven och flerspråkig och sugen på att börja ett nytt liv i de spännande städerna Bryssel eller Luxemburg. Du får jobba i en arbetsmiljö med högt tempo tillsammans med kollegor från många länder. Vi erbjuder dessutom många möjligheter till vidareutveckling på arbetsplatsen. Ta chansen att få ett spännande jobb – du kan söka från den 30 mars.

Människor som sitter runt ett bord.

Är du den vi söker?

Innan du söker vill vi att du noggrant tänker igenom om ett EU-jobb är rätt för dig. I det senaste handläggarprovet 2015 hade vi över 31 000 sökande men mindre än 5 procent blev kallade till den andra provomgången. Urvalsförfarandet är mycket tufft med tanke på att bara 124 personer förs upp på reservlistan. Tänk på att du inte bara måste få godkänt i proven – du måste finnas med bland de som har allra högst poäng för att kallas till nästa steg i urvalsförfarandet. Frågeformuläret ”EU-karriär – en karriär för mig?” och självutvärderingstesterna ger dig en realistisk bild av vad som väntar och om du har den höga standard vi efterfrågar.

 

Översikt – högskoleutbildade handläggare 2017

Ansökan – DEL 1. Bekräfta att du uppfyller behörighetskraven och ange dina kunskaper i EU-språken
Ansökan – DEL 2. Välj språk 1 och 2 och fyll i resten av ansökan.
Datorbaserade flervalsfrågor – Prov i läsförståelse, tolkning av sifferuppgifter och logiskt tänkande på språk 1 i testcentrum över hela världen
Inkorgsövning – På språk 2 i  testcentrum i EU-länderna
Utvärderingscentrum – På språk 2: ett ”case” (i EU-länderna), muntlig framställning, kompetensbaserad intervju och gruppövning (i Bryssel)
Publicering av reservlistan – Cirka 124 godkända sökande

 

Observera att ansökningsförfarandet ser lite annorlunda ut i år. Läs mer och se våra vanliga frågor

Börja här