Otvorene su prijave za natječaj za tajnike i službenike za 2017.!

Početna stranica > Otvorene su prijave za natječaj za tajnike i službenike za 2017.!

Tražite li tajničku karijeru koja je posebna? Institucije EU-a traže motivirano tajničko i službeničko osoblje za popunjavanje više od 300 radnih mjesta u Bruxellesu ili Luksemburgu. Ovo je odlična prilika da uđete u dinamično višejezično radno okruženje raznih službi u svim europskim institucijama koje će vam pružiti brojne mogućnosti za razvoj tijekom karijere.

Ako smatrate da se možete prilagoditi i samostalnom i timskom radu te obavljati niz različitih funkcija, od općenito administrativne do rada u komunikacijama ili financijama, možda je ovo prilika za vas! Prijave počinju 9. studenoga 2017.

Ljudi sjede za stolom.

Imate li kvalitete koje tražimo?

Prije nego što se prijavite dobro razmislite je li karijera u institucijama EU-a za vas. Konkurencija u postupku odabira izuzetno je velika i na testovima nije dovoljno prijeći bodovni prag. U sljedeću fazu postupka odabira prolaze samo kandidati s najboljim rezultatima. S pomoću upitnika „Je li karijera u EU-u za mene?” i testova za samoprocjenu dobit ćete realističnu predodžbu o tome imate li kvalitete potrebne za uspjeh na natječaju.

 

Faze natječaja za tajnike/službenike 2017.Prijava

Prvi dio

Potvrdite da ispunjavate uvjete za sudjelovanje, navedite sve službene jezike EU-a koje znate

Prijava

Drugi dio

Odaberite jezik 1 i jezik 2, ispunite obrazac za prijavu

Računalni testovi

Testovi zaključivanja (na jeziku 1) i stručnih vještina (na jeziku 2) u ispitnim centrima u cijelom svijetu

Faza procjene

Simulacija e-sandučića (e-tray), dva testa iz određenog područja na jeziku 2 u Bruxellesu

Popis uspješnih kandidata

Ukupni broj uspješnih kandidata: 333

 

Napominjemo da je postupak prijave za profil AST-SC ove godine nešto drukčiji. S pomoću poveznica navedenih u nastavku pronaći ćete sve informacije i pojedinosti o postupku. Odgovori na najčešća pitanja dostupni su ovdje.

Postupak za razred AST-SC1

Postupak za razred AST-SC2