Megkezdődött a titkároknak és irodai alkalmazottaknak meghirdetett 2017. évi versenyvizsga!

Kezdőlap > Megkezdődött a titkároknak és irodai alkalmazottaknak meghirdetett 2017. évi versenyvizsga!

Kihívásokban gazdag ügyintézői karrierre vágyik? Az uniós intézmények motivált titkárokat és irodai alkalmazottakat keresnek több mint 300 brüsszeli vagy luxembourgi álláshely betöltésére. A sikeres pályázók az uniós intézmények valamelyik szervezeti egységében helyezkedhetnek el, ahol dinamikus, multikulturális munkakörnyezetben dolgozhatnak. Pályafutásuk során számos lehetőség kínálkozik a továbbképzésre és a szakmai fejlődésre is.

Ha Ön önállóan és csapatban is képes dolgozni olyan területeken, mint pl. az általános adminisztráció, a kommunikáció vagy a pénzügyek, akkor ne szalassza el ezt a lehetőséget! Jelentkezni 2017. november 9-től lehet.

Asztal körül ülő emberek

Érdemes-e megpróbálnia?

Jelentkezés előtt gondolja végig alaposan, hogy valóban Önnek való-e az uniós pályafutás. A kiválasztási eljárás komoly felkészülést igényel, és a vizsgákon nem elég a minimálisan elérendő pontszámot megszerezni. Csak a legmagasabb pontszámot elérő jelentkezők jutnak tovább a kiválasztási eljárás következő szakaszába. A „Nekem való-e az uniós karrier?” kérdőív és a számítógépes előválogató próbateszt segít Önnek abban, hogy eldöntse, nagy valószínűséggel meg tud-e felelni a sikeres versenyvizsgához szükséges magas szintű elvárásoknak.

 

A 2017. évi titkári/irodai alkalmazotti versenyvizsga áttekintéseJelentkezés

1. SZAKASZ

Győződjön meg arról, hogy teljesíti-e a pályázati feltételeket; jelölje meg, hogy mely uniós nyelveket ismeri

Jelentkezés

2. SZAKASZ

Válassza ki az első és a második nyelvét, töltse ki a jelentkezési lapot

Számítógépes vizsgák

Általános készségeket (az első nyelven) és a szakmai készségeket (a második nyelven) felmérő vizsga, a világ valamelyik vizsgaközpontjában

Értékelési szakasz

Elektronikus iratrendezés, interjú, két szakterület-specifikus vizsga a második nyelven, Brüsszelben

Tartaléklista

333 sikeres pályázóból álló lista

 

Felhívjuk figyelmét, hogy idén egy kicsit másképp kell jelentkezni az AST-SC besorolási csoportba tartozó állásokra. Kattintson a lenti hivatkozások valamelyikére és olvassa el a részletes információkat. A gyakran feltett kérdések és a rájuk adott válaszok itt találhatók.

Tájékoztató az AST-SC1 besorolási fokozatról

Tájékoztató az AST-SC2 besorolási fokozatról