Parlamentarni podvornici

Početna stranica > Parlamentarni podvornici

Imate iskustva u primjeni protokolarnih pravila? Komunicirate s lakoćom s različitim skupinama, primjerice zastupnicima u Europskom parlamentu, povjerenicima EU-a, posjetiteljima institucija i službenicima EU-a? Europska unija trenutačno traži parlamentarne podvornike (funkcijska skupina AST-SC), uglavnom za rad u Europskom parlamentu.

Posao obuhvaća pomaganje zastupnicima u Europskom parlamentu i drugim uglednicima tijekom plenarnih sjednica, sastanaka parlamentarnih tijela i na raznim događanjima koja se održavaju u prostorijama Europskog parlamenta. Podvornici su pretežno odgovorni za praktičnu pripremu dvorana za sastanke, prijem i pratnju posjetitelja visoke razine, pružanje informacija posjetiteljima i obavljanje administrativnih poslova. Za obavljanje tih dužnosti potrebna je fleksibilnost u pogledu radnog vremena i mogućnosti putovanja u tri redovna mjesta rada Parlamenta (Bruxelles, Luxembourg i Strasbourg) i drugdje.

Kao zaposleniku institucija i agencija EU-a pruža vam se prilika za rad u velikoj stručnoj zajednici i brojne mogućnosti za proširivanje znanja, poboljšanje vještina i razvoj karijere. Poštovanje kulturne raznolikosti i promicanje jednakih mogućnosti za sve temeljna su načela EU-a i stoga EPSO svim kandidatima nastoji pružiti jednake mogućnosti, tretman i pristup. Više o politici jednakih mogućnosti i podnošenju zahtjeva za posebne prilagodbe za polaganje testova u okviru postupka odabira pronaći ćete na našoj stranici posvećenoj tim pitanjima.

Nemojte propustiti ovu sjajnu profesionalnu priliku – prijave počinju 11. lipnja!

 

Ispunjavate li potrebne uvjete za prijavu?

Morate biti građanin EU-a i poznavati najmanje tri službena jezika EU-a, od kojih jedan mora biti engleski ili francuski.

Za prijavu je uz to potrebna diploma srednjoškolskog obrazovanja uz najmanje tri godine radnog iskustva stečenog nakon diplome i izravno povezanog s poslovima radnog mjesta ili stručno osposobljavanje uz najmanje tri godine radnog iskustva stečenog nakon stručnog osposobljavanja i izravno povezanog s poslovima radnog mjesta ili radno iskustvo od najmanje osam godina izravno povezano s poslovima radnog mjesta. Za viši razred, SC 2, potrebno je najmanje četiri godine dodatnog radnog iskustva izravno povezanog s poslovima radnog mjesta. 

Detaljne informacije o uvjetima za sudjelovanje dostupne su u Obavijesti o natječaju objavljenoj 11. srpnja 2019.

 

Pregled postupka odabira: 

Prijava

Računalni testovi

Probir talenata/Talent screener

Testovi centra za procjenu

Popis uspješnih kandidata