Parlamenti teremőr

Kezdőlap > Parlamenti teremőr

Ön rendelkezik tapasztalattal a protokollszabályok gyakorlati alkalmazása terén? Könnyen teremt kapcsolatot különböző csoportokkal, például európai parlamenti képviselőkkel, uniós biztosokkal, az intézmények látogatóival és uniós tisztviselőkkel? Az Európai Unió parlamenti teremőröket keres (AST-SC besorolási csoportba) elsősorban az Európai Parlamentben történő munkavégzéshez.

A feladatok közé tartozik többek között az európai parlamenti képviselők és más magas rangú személyek támogatása a plenáris üléseken, a parlamenti szervek ülésein és az Európai Parlament épületeiben tartott különböző eseményeken. A teremőrök elsősorban az üléstermek előkészítéséért felelnek, fogadják és kísérik a magas rangú látogatókat, tájékoztatást nyújtanak a látogatóknak és adminisztratív feladatokat végeznek. A feladatkör a munkaidő és a helyszín tekintetében rugalmasságot kíván meg: a teremőröknek a Parlament három szokásos munkahelyén – Brüsszelben, Luxembourgban és Strasbourgban –, valamint egyéb helyszíneken kell ellátniuk feladataikat.

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely széles körű lehetőségeket nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. Az EU alapelvei közé tartozik a kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó esetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

Ne szalassza el ezt a kiváló karrierlehetőséget! Jelentkezni július 11-től lehet.

 

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárának kell lenniük, valamint ismerniük kell legalább 3 hivatalos uniós nyelvet (melyek közül az egyik kötelezően az angol vagy a francia).

A jelentkezés feltétele továbbá a középfokú végzettség, valamint az azt követően szerzett legalább 3 éves, a munkakörhöz közvetlenül kapcsolódó szakmai tapasztalat; vagy: szakmai képzés, valamint az azt követően szerzett legalább 3 éves, a munkakörhöz közvetlenül kapcsolódó szakmai tapasztalat; vagy: a munkakörhöz közvetlenül kapcsolódó, legalább 8 éves szakmai tapasztalat. A magasabb, SC2 besorolási fokozat esetében további legalább 4 éves, a munkakör jellegéhez közvetlenül kapcsolódó szakmai tapasztalat szükséges. 

A követelményekről részletesen a 2019. július 11-én közzétett versenyvizsga-felhívásban tájékozódhat.

 

A kiválasztási eljárás áttekintése: 

Jelentkezés

Számítógépes vizsgák

Talent screener

Értékelőközpont (assessment centre)

Tartaléklista