Aprozi parlamentari

Acasă > Aprozi parlamentari

Aveți experiență în aplicarea în practică a regulilor de protocol? Puteți comunica ușor cu diferite grupuri profesionale, de exemplu cu deputați din Parlamentul European, comisari europeni, vizitatori ai instituțiilor și funcționari ai UE? Uniunea Europeană are nevoie de aprozi parlamentari (grupa de funcții AST-SC) care să lucreze în principal în Parlamentul European.

Ce sarcini veți avea? De exemplu, îi veți asista pe deputații europeni și pe alți demnitari în timpul sesiunilor plenare, al reuniunilor organelor parlamentare și al diverselor evenimente de la sediul Parlamentului European. În principal, veți pregăti sălile de reuniune, veți primi și însoți vizitatori de nivel înalt, le veți furniza informații vizitatorilor și veți efectua sarcini administrative. Sarcinile necesită flexibilitate în ceea ce privește programul de lucru și capacitatea de a călători către cele trei locuri obișnuite de desfășurare a activității Parlamentului – Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg – dar și către alte destinații.

În instituțiile și agențiile UE, veți lucra cu experți din multiple domenii și vă veți putea îmbunătăți cunoștințele, competențele și cariera. Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Mai multe despre politica egalității de șanse și despre cum să solicitați ajustări speciale pentru susținerea testelor de selecție pe pagina dedicată.

Nu ratați această oportunitate! Perioada de înscriere începe pe 11 iulie!

 

Îndepliniți toate condițiile?

Trebuie să fiți cetățean al UE și să cunoașteți cel puțin 3 limbi oficiale ale UE, dintre care una trebuie să fie engleza sau franceza.

În plus, trebuie să aveți fie o diplomă de învățământ secundar (bacalaureat) însoțită de cel puțin 3 ani de experiență profesională direct legată de natura atribuțiilor, fie o formare profesională urmată de cel puțin 3 ani de experiență profesională direct legată de natura atribuțiilor, fie o experiență profesională de cel puțin 8 ani care are legătură directă cu natura atribuțiilor. Pentru gradul superior SC2, aveți nevoie de cel puțin 4 ani de experiență profesională suplimentară direct legată de natura atribuțiilor.

Pentru a vedea cerințele în detaliu, consultați Anunțul de concurs care va fi publicat pe 11 iulie 2019.

 

Prezentarea procedurii de selecție: 

Înscrierea

Testele pe calculator (CBT)

Evaluarea talentului/Talent screener

Centrul de evaluare

Lista de rezervă