Sikeres pályázók

A kiválasztási eljáráson sikeresen szereplő pályázók neve tartaléklistára kerül. Az uniós intézmények közvetlenül ezekről a listákról veszik fel leendő munkatársaikat. A tartaléklista olyan adatbázis, amely egy konkrét kiválasztási eljáráson megfelelt valamennyi pályázó profiljával, készségeivel és elérhetőségével kapcsolatos információkat tartalmazza.

Ha valaki tartaléklistára került, az még nem jelenti azt, hogy fel is veszik. Általánosságban elmondható azonban, hogy a tartaléklistán szereplők 50%-a 7 hónapon belül állásajánlatot kap. A tartaléklisták rendszerint 1 évig (a szakmai profilra irányuló versenyvizsgák tartaléklistái 3 évig) érvényesek. Az érvényesség az intézmények munkaerő-szükségleteinek megfelelően meghosszabbítható.

Ha egy intézménynek munkaerőre van szüksége, az adott szolgálat munkatársai kiválasztják a sikeres pályázók listájáról azokat, akik (végzettség, szakmai tapasztalat és nyelvtudás tekintetében) a leginkább megfelelnek az intézmény igényeinek. Az intézmények dönthetnek úgy is, hogy a megfelelő kiválasztási eljárást sikeresen teljesítők körében meghirdetik az állást.

Az intézmények a sikeres pályázók listájáról csupán meghatározott számú pályázót vehetnek fel. A tartaléklista közzététele után 3–6 hónappal ezek a kvóták megszűnnek, és az intézmények annyi pályázót vehetnek fel, amennyit szeretnének. Az általános versenyvizsgák tartaléklistáira vonatkozó kvóták érvényessége max. 6 hónapra, a szakmai profilra irányuló versenyvizsgák tartaléklistáira vonatkozó kvótáké viszont akár több évre is meghosszabbítható, az intézmények munkaerő-szükségleteitől függően.

Az intézmények interjúra hívhatják be a sikeres pályázókat, és az eredménytől függően állást ajánlhatnak valamelyiküknek. Gyakorlati okokból előfordulhat, hogy döntéshozatal előtt a pályázóknak orvosi vizsgálaton kell átesniük.

További információkért tekintse meg az uniós intézmények és ügynökségek felvételi eljárásával kapcsolatos weboldalakat.