Candidații selecționați

Candidații care finalizează cu succes o procedură de selecție sunt înscriși pe o listă de rezervă, de pe care instituțiile UE pot recruta direct. Lista de rezervă este o bază de date care conține informații cu privire la profilul, competențele și disponibilitatea tuturor candidaților care au reușit la o anumită procedură de selecție.

A fi înscris pe o listă de rezervă nu garantează recrutarea, dar, în medie, 50 % din candidați sunt recrutați în termen de 7 luni. În mod normal, listele de rezervă sunt valabile timp de un an (3 ani pentru specialiști) cu posibilitate de prelungire, în funcție de nevoile exprimate de instituții.

Pe măsură ce apar posturi vacante, instituțiile verifică profilurile candidaților aflați pe lista de rezervă, pentru a-i identifica pe cei care corespund cel mai bine nevoilor lor (de exemplu, în funcție de nivelul de educație, de experiența profesională și de competențele lingvistice). Instituțiile pot alege, de asemenea, să îi informeze pe candidații care au reușit la procedurile de selecție în cauză în legătură cu posturile vacante.

Instituțiilor li se atribuie o cotă de candidați pe care îi pot recruta de pe listă pe baza nevoilor proprii - cota este eliminată, în general, după 3 sau 6 luni de la publicarea listei de rezervă, instituțiile putând recruta apoi fără restricții. Cotele pot fi prelungite până la 6 luni pentru profilurile generale și de la unul la mai mulți ani pentru specialiști, în funcție de nevoile de recrutare ale instituțiilor.

Instituțiile îi contactează direct pe candidații selectați pentru a stabili un interviu și, în funcție de rezultatul acestuia, le pot face o ofertă oficială de angajare. Din motive practice, candidații pot fi, de asemenea, invitați să efectueze un control medical înainte ca decizia de numire în funcție să fie luată.

Aici puteți găsi linkuri către paginile de recrutare ale tuturor instituțiilor și agențiilor UE.