Предимства

Какво предлагаме

Когато се присъедините към нас, ще работите с хора от цяла Европа. Ежедневно ще работите в международна среда, а най-вероятно ще трябва да се преместите в мултикултурни и многолики градове като Брюксел или Люксембург. Заради намиращите се в тях европейски институции, международни организации и компании хора от целия континент отиват да живеят и работят там, затова по техните улици ще чуете да се говорят много езици.

И в Брюксел, и в Люксембург има луксозни зони за пазаруване и богат нощен живот. Те предлагат голям избор от ресторанти, клубове и барове, културни и спортни центрове. И двата града са компактни, така че от центъра на града бързо можете да излезете извън него. Брюксел и Люксембург се намират в сърцето на Европа, като няколко други европейски столици са само на няколко часа път от тях (Амстердам, Париж, Лондон).

Баланс между работата и личния живот

Кариерата в ЕС предлага добър баланс между професионалния и личния живот. Въпреки че длъжностите в институциите на ЕС са натоварващи и изпълнени с предизвикателства, има много възможности за съчетаване на семейния и професионалния живот.

Възнаграждение

Независимо дали кандидатствате за постоянна или временна длъжност, предлагаме конкурентна заплата, която отговаря на вашите умения и опит. Заплатите варират в зависимост от степента или длъжността, за които кандидатствате.

В зависимост от личното ви положение може да имате право на различни надбавки, като надбавка за експатриране, детски надбавки или надбавка за транспортни разходи.

Семеен живот

Ако имате или планирате да създадете семейство, Брюксел и Люксембург предлагат отлични национални, европейски и международни училища, а ние с удоволствие ще ви свържем с детски ясли, групи за игри и др.

Възможности за обучение

В институциите на ЕС постоянно ще развивате уменията си, за да се справяте с изискванията на поставящата предизвикателства пред вас работа. В ежедневието си ще чувате множество езици, затова ученето на езици ще бъде важна част от вашата кариера. Преди да получите своето първо повишение, трябва да докажете, че владеете трети европейски език. Европейските институции предлагат курсове по всички официални езици, за да улеснят общуването ви с членовете на вашия екип. Можете да избирате курсове между 6 различни нива (от начинаещи до напреднали), които се провеждат всеки ден, два пъти седмично или по интернет.

Освен езикови курсове, предлагаме и възможности за обучение по други основни професионални умения по време на вашата кариера. По този начин осигуряваме професионално развитие през целия живот за всички издържали конкурса кандидати.