Οφέλη

Τι προσφέρουμε

Ως υπάλληλοι των ευρωπαϊκών οργάνων θα συνεργάζεστε με άτομα από όλη την Ευρώπη. Θα εργάζεστε καθημερινά σε ένα διεθνές περιβάλλον και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να εγκατασταθείτε στις Βρυξέλλες ή στο Λουξεμβούργο, δύο πόλεις που χαρακτηρίζονται από πολυπολιτισμικότητα και ποικιλομορφία. Λόγω της παρουσίας των ευρωπαϊκών οργάνων και άλλων διεθνών οργανισμών και εταιρειών, στις πόλεις αυτές ζουν και εργάζονται άτομα από όλη την Ευρώπη και γι' αυτό θα ακούτε στο δρόμο πολλές ξένες γλώσσες.

Και στις δύο πόλεις θα βρείτε εξαιρετικές αγορές και έντονη νυχτερινή ζωή, με μεγάλη ποικιλία εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές λέσχες. Επειδή οι πόλεις αυτές δεν είναι πολύ εκτεταμένες, μπορεί κανείς εύκολα να βρεθεί από το κέντρο της πόλης στην ύπαιθρο. Καθώς βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης, απέχουν μόνο λίγες ώρες από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (όπως το Άμστερνταμ, το Παρίσι και το Λονδίνο).

Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής

Η σταδιοδρομία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ σάς προσφέρει μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Μολονότι οι εργαζόμενοι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να ανταποκρίνονται σε πολλές απαιτήσεις και προκλήσεις, μπορούν συχνά να διαπραγματεύονται όρους εργασίας που εξασφαλίζουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικού και ιδιωτικού βίου.

Αμοιβές

Ανεξάρτητα από το αν εργάζεστε ως υπάλληλος με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή ως έκτακτος υπάλληλος,  σάς προσφέρουμε έναν ανταγωνιστικό μισθό ανάλογο με τις γνώσεις και την εμπειρία σας. Οι μισθοί ποικίλλουν ανάλογα με τη βαθμίδα ή τη θέση για την οποία υποβάλλετε υποψηφιότητα.

Ανάλογα με την προσωπική σας κατάσταση, μπορεί να δικαιούστε επιδόματα εκπατρισμού, εξαρτώμενων τέκνων ή ταξιδίων.

Οικογενειακή ζωή

Αν έχετε ήδη οικογένεια, ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε, οι Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο διαθέτουν εξαιρετικά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή σχολεία και μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και άλλες υπηρεσίες.

Δυνατότητες κατάρτισης

Ως υπάλληλοι των οργάνων της ΕΕ, θα αναπτύσσετε συνεχώς τις δεξιότητές σας ώστε να μπορείτε να ανταποκρίνεστε σε μια σταδιοδρομία γεμάτη προκλήσεις. Καθώς θα ζείτε και θα εργάζεστε σε ένα πολύγλωσσο περιβάλλον, η εκμάθηση ξένων γλωσσών θα αποτελεί σημαντικό στοιχείο της επαγγελματικής σας εξέλιξης. Πριν από την πρώτη σας προαγωγή θα πρέπει να αποδείξετε ότι γνωρίζετε μια τρίτη ευρωπαϊκή γλώσσα. Τα ευρωπαϊκά όργανα προσφέρουν μαθήματα σε όλες τις επίσημες γλώσσες για να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων. Μπορείτε να επιλέξετε μαθήματα 6 διαφορετικών επιπέδων (για αρχαρίους μέχρι πολύ προχωρημένους), εντατικού ρυθμού, δύο φορές την εβδομάδα, ή μέσω υπολογιστή.

Εκτός από την εκμάθηση γλωσσών προσφέρουμε και άλλες ευκαιρίες κατάρτισης με στόχο τη βελτίωση άλλων βασικών επαγγελματικών δεξιοτήτων κατά την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε διά βίου επαγγελματική εξέλιξη σε όλους τους επιτυχόντες υποψηφίους.