Edut

Mitä EU-työ tarjoaa

EU:n palveluksessa saat tehdä töitä eri puolilta Eurooppaa tulevien ihmisten kanssa. Työympäristö on kansainvälinen, ja on hyvin mahdollista, että työpaikkasikin sijaitsee Brysselissä tai Luxemburgissa. Ne ovat monikulttuurisia ja monipuolisia kaupunkeja, joihin EU-elimet sekä kansainväliset yritykset ja järjestöt vetävät työntekijöitä kaikkialta Euroopasta, mikä tuo oman lisänsä kaupunkikuvaan ja kielten kirjoon.

Brysselissä ja Luxemburgissa on hyvät ostosmahdollisuudet, runsaasti kulttuuritapahtumia, harrastuskerhoja ja urheiluseuroja sekä vilkas yöelämä ravintoloineen, klubeineen ja baareineen. Kaupungit ovat kooltaan kohtalaisen pieniä, joten keskustasta on lyhyt ajomatka maaseudulle. Lisäksi ne sijaitsevat aivan Euroopan sydämessä, joten esimerkiksi Amsterdam, Pariisi ja Lontoo ovat vain muutaman tunnin matkan päässä.

Työ- ja yksityiselämän tasapaino

EU tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden huolehtia työ- ja yksityiselämän tasapainosta. Vaikka työ EU:n toimielimissä on vaativaa ja haastavaa, ajankäyttöä voidaan usein tasapainottaa erilaisin järjestelyin.

Palkka

Riippumatta siitä, haetko vakinaista virkaa, määräaikaista tai väliaikaista työsuhdetta, tarjoamme kilpailukykyisen palkan, joka vastaa koulutustasi ja kokemustasi. Palkat riippuvat urakategoriasta ja palkkaluokasta.

Tilanteestasi riippuen voit olla oikeutettu erilaisiin palkanlisiin, kuten ulkomaankorvaukseen, lapsilisään tai matkakorvaukseen.

Perhe-elämä

Bryssel ja Luxemburg tarjoavat lapsille ja nuorille runsaasti mahdollisuuksia päiväkodeista Eurooppa-kouluihin, kansainvälisiin kouluihin ja paikallisiin oppilaitoksiin.

Oppia ikä kaikki

EU-tehtävissä saat koko ajan kehittää osaamistasi. Työskentelet ja elät monikielisessä ympäristössä, joten kielten opiskelu kuuluu tärkeänä osana urakehitykseesi. Ensimmäisen ylennyksen voi saada vasta osoitettuaan kielitaitonsa kolmessa EU-kielessä, ja EU:n toimielimet tarjoavatkin kielikursseja EU:n kaikilla virallisilla kielillä. Kielikoulutusta on tarjolla eri tasoilla alkeista lähtien joko viikko-, intensiivi- tai verkkokursseilla.

Kielten ohella sinulla mahdollisuus kehittää oman erikoisalasi osaamista. Koulutustarjonta on suunniteltu kattamaan koko työurasi tarpeet.