Prednosti

Što nudimo

Kada nam se pridružite, radit ćete s ljudima iz cijele Europe. Osim svakodnevnog rada u međunarodnom okruženju, vrlo je vjerojatno da ćete biti premješteni i u višekulturne gradove Bruxelles ili Luxembourg. Zbog prisutnosti institucija EU-a i drugih međunarodnih organizacija i poduzeća u tim gradovima žive i rade ljudi iz cijelog svijeta, pa ćete na ulicama čuti mnoštvo jezika.

Oba grada imaju ekskluzivne trgovine i raznolik noćni život, velik izbor restorana, klubova, barova, kulturnih događanja i sportskih klubova. Nisu preveliki, pa vas od središta grada do okolice dijeli tek kratka vožnja. Smješteni u srcu Europe, od nekih su europskih prijestolnica udaljeni svega nekoliko sati (Amsterdam, Pariz, London).

Usklađenost privatnog i poslovnog života

Posao u institucijama EU-a omogućuje zdravu ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Iako su poslovi u institucijama EU-a zahtjevni i izazovni, brojne su mogućnosti za dogovor i usklađenje privatnog i poslovnog života.

Primici od rada

Bez obzira je li riječ o stalnom radnom mjestu, ugovoru o radu na određeno vrijeme ili o privremenom poslu, nudimo konkurentne plaće koje su u skladu s vašim vještinama i iskustvom. Plaća ovisi o razredu radnog mjesta i konkretnom poslu za koji se prijavljujete.

Ovisno o vašoj situaciji, imate pravo i na doplatke za život u inozemstvu, uzdržavano dijete ili prijevoz.

Obiteljski život

Ako imate ili planirate imati obitelj, u Bruxellesu i Luxembourgu nalaze se izvrsne nacionalne, europske i međunarodne škole, a rado ćemo vas povezati i s vrtićima, igraonicama i drugim ustanovama.

Mogućnosti za izobrazbu

U institucijama EU-a moći ćete neprestano razvijati svoje vještine kako biste se uspješno suočili s izazovima karijere. Svakodnevno ćete se kretati u višejezičnom okruženju, stoga će učenje stranih jezika biti važan dio vašeg napretka. Prije prvog promaknuća morate dokazati poznavanje trećeg jezika EU-a; europske institucije nude tečajeve svih službenih jezika kako bi se olakšala komunikacija među kolegama. Na raspolaganju je 6 stupnjeva (od početničkog do naprednog), a možete ih pohađati intenzivno, dva puta tjedno ili elektroničkim putem.

Osim tečajeva jezika, na raspolaganju su vam i prilike za izobrazbu, kako biste tijekom karijere poboljšali druge važne stručne vještine. Svim uspješnim kandidatima nudimo priliku za cjeloživotno usavršavanje.