Előnyök

Mit kínálunk?

Munkája során Európa különböző országaiból érkező kollégákkal dolgozhat együtt. Nemcsak munkahelyi élete lesz nemzetközi, de nagy valószínűséggel át kell költöznie valamelyik sokszínű, multikulturális nagyvárosba, Brüsszelbe vagy Luxembourgba. Mivel ezek a városok az uniós intézmények mellett más nemzetközi szervezetek és vállalatok számára is vonzerővel bírnak, lakói a kontinens egész területéről jönnek ide dolgozni, és az utcákon sétálva sokféle nyelvet lehet hallani.

Mindkét város bővelkedik színvonalas vásárlási és szórakozási lehetőségekben – az érdeklődőket éttermek, klubok, bárok, kulturális események és sportklubok széles választéka várja. Mivel viszonylag kis területen helyezkednek el, Brüsszel vagy Luxembourg városközpontjától csak egy ugrás a vidék. Az Európa szívében található két fővárosból ráadásul több más európai főváros is (Amszterdam, Párizs, London) pár órán belül elérhető.

A munka és a magánélet egyensúlya

Az uniós intézmények lehetővé teszik dolgozóik számára, hogy munkájukat – amely ugyan fokozott követelményeket támaszt és sok kihívást rejt magában – sikeresen összehangolják a magánéletükkel.

Bérek

Mind állandó tisztviselőinknek, mind pedig határozott idejű vagy ideiglenes munkatársainknak versenyképes fizetést biztosítunk, amely tükrözi az illető készségeit és tapasztalatait. Az összeg a besorolási fokozattól vagy attól a munkakörtől függ, amelyre jelentkezett.

A bérhez a családi helyzettől függően különböző juttatások adódhatnak hozzá (pl. külföldi munkavégzési támogatás, eltartott gyermek utáni támogatás és közlekedési támogatás).

Családi élet

Ha Ön családos vagy úgy tervezi, hogy előbb-utóbb családot fog alapítani, Brüsszel vagy Luxembourg ebben a tekintetben is jó választás: mindkét városban kitűnő állami, európai és nemzetközi iskolák működnek, de bölcsődékből, óvodákból és más létesítményekből sincs hiány.

Képzési lehetőségek

Ha az uniós intézményeknél dolgozik, készségeit folyamatosan fejleszteni fogja, hogy eleget tegyen a munkaköri követelményeknek. A mindennapi életben sok nyelvvel fog találkozni, így szakmai fejlődésének a nyelvtanulás is fontos része lesz. Első előléptetésére akkor kerülhet sor, ha egy harmadik európai uniós nyelv elsajátításáról is tanúbizonyságot tett. A kollégák közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében az európai intézmények nyelvtanfolyamokat kínálnak, ahol bármelyik hivatalos nyelvet lehet tanulni. A tanfolyamokon hat szint közül választhat (kezdőtől a haladóig), de vannak intenzív, heti kétszeri és e-tanulást biztosító kurzusok is.

Nemcsak nyelvtanfolyamokat biztosítunk munkatársainknak, hanem azt is lehetővé tesszük számukra, hogy pályafutásuk során tökéletesítsék más szakmai készségeiket is. A sikeres pályázók tehát olyan munkakörnyezetben helyezkedhetnek el, ahol megvannak a folyamatos szakmai előmenetel feltételei.