Voordelen

Wat biedt de EU?

Komt u bij ons werken, dan werkt u samen met mensen uit heel Europa. En niet alleen op het werk zit u in een internationaal milieu. De kans is groot dat u verhuist naar een multiculturele en veelzijdige stad als Brussel of Luxemburg. Door de aanwezigheid van de Europese instellingen wonen en werken er mensen uit heel Europa, waardoor u bijvoorbeeld op straat mensen in allerlei talen met elkaar hoort spreken.

Beide steden beschikken over luxe winkelcentra en een bruisend uitgaansleven, met een ruim aanbod aan restaurants, clubs en bars, culturele evenementen en sportverenigingen. Beide steden zijn ook erg compact, zodat u vanuit het centrum snel weer buiten de stad bent. Doordat u in het hart van Europa werkt, zijn Europese hoofdsteden zoals Amsterdam, Parijs en London binnen een paar uur te bereiken.

Werk en privé in balans

Een loopbaan bij de Europese instellingen biedt een gezond evenwicht tussen werk en vrije tijd. Hoewel het werk er veeleisend en uitdagend is, zijn er veel mogelijkheden om het werk en uw privéleven goed te combineren.

Aantrekkelijk salaris

Of u nu solliciteert voor een vaste betrekking, een contract van bepaalde duur of een tijdelijke functie, we bieden u een concurrerend salaris dat aansluit bij uw vaardigheden en ervaring. Hoeveel dat precies is, hangt af van uw rang en functie.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u recht hebben op extra's, zoals een ontheemdingstoeslag, kindergeld of reiskostenvergoeding.

Faciliteiten voor uw gezin

Heeft u een gezin, of plant u er een, dan bieden Brussel en Luxemburg uitstekende nationale, Europese en internationale scholen, en helpen we u graag aan kinderopvang en andere voorzieningen.

Voortdurend bijleren

Bent u eenmaal bij de Europese instellingen aan de slag, dan moet u uw vaardigheden voortdurend aanscherpen om te voldoen aan de eisen van uw loopbaan. U werkt iedere dag in verschillende talen. Talenkennis speelt dus een belangrijke rol in uw loopbaanontwikkeling. Voor uw eerste promotie moet u aantonen dat u drie Europese talen beheerst. Om de communicatie met uw teamgenoten makkelijker te maken, organiseren de EU-instellingen taalcursussen in alle officiële talen. U kunt kiezen uit lessen op zes niveaus (van beginner tot gevorderde): intensief, tweemaal per week of via e-learning.

Naast talen kunt u in de loop van uw carrière ook andere essentiële vaardigheden bijleren. Zo bieden we iedereen alle mogelijkheden voor een lange en gevarieerde carrière.