Avantaje

Ce vă oferim

În cadrul instituțiilor europene, veți avea colegi din toată Europa. Cel mai probabil, va trebui să vă mutați la Bruxelles sau la Luxemburg - deci să fiți într-un mediu multicultural nu doar la serviciu, ci și în viața de zi cu zi. Prezența a numeroase organisme europene și internaționale face ca populația acestor orașe să aibă origini cât se poate de diverse - e de ajuns să ieșiți pe stradă pentru a constata acest lucru.

Veți descoperi spații și evenimente culturale, cluburi sportive, zone comerciale, viață de noapte, o gamă largă de restaurante, cluburi și baruri... oferte pentru toate gusturile. Ambele orașe sunt destul de compacte, așa încât vă va lua puțin timp să regăsiți natura și zona rurală. În plus, poziția privilegiată vă permite să ajungeți în alte capitale europene în doar 2-3 ore (Amsterdam, Paris, Londra).

Echilibrul între viața profesională și cea personală

Carierele în instituțiile UE oferă un echilibru sănătos între activitatea profesională și viața personală. Deși munca este solicitantă și plină de provocări, există o flexibilitate care vă permite, de cele mai multe ori, să găsiți acest echilibru.

Remunerarea

Indiferent de tipul de post obținut (permanent, temporar sau pe durată determinată), veți avea un salariu competitiv, pe măsura competențelor și a experienței dumneavoastră. Salariile variază în funcție de grad sau de rol.

În funcție de situația dumneavoastră personală, veți putea beneficia și de diverse tipuri de alocații (de expatriere, pentru întreținerea copilului și de transport).

Viața de familie

Aveți sau plănuiți să aveți copii? Atât în Bruxelles, cât și în Luxemburg, veți găsi o varietate de școli naționale, europene și internaționale de înaltă calitate. De asemenea, vă putem recomanda numeroase creșe, grădinițe, grupuri de joacă etc.

Oportunitățile de formare

Pentru a face față cerințelor carierei dumneavoastră în cadrul instituțiilor europene, vă veți dezvolta constant competențele. Lucrând într-un mediu multilingv, veți fi încurajat să învățați noi limbi străine. De altfel, pentru a putea obține prima promovare, va trebui să faceți dovada cunoștințelor lingvistice într-o a treia limbă europeană. Instituțiile UE oferă cursuri în toate limbile oficiale, pentru a facilita comunicarea cu colegii. Puteți parcurge 6 niveluri (de la începător la avansat), urmând cursuri intensive sau cursuri organizate de 2 ori pe săptămână. De asemenea, puteți opta pentru cursuri on-line.

Pe lângă cursuri de limbi străine, vă oferim diverse oportunități de formare de care puteți profita pentru a vă îmbunătăți competențele profesionale de-a lungul întregii cariere.