Ugodnosti

Kaj ponujamo

Ko se nam boste pridružili, boste imeli sodelavce iz vse Evrope. Vaš delavnik bo označevala mednarodna dimenzija in najverjetneje se boste morali preseliti v večkulturni in raznoliki mesti Bruselj  ali Luxembourg. V teh dveh mestih so navzoče institucije EU in druge mednarodne organizacije in podjetja, zato tu prebivajo in delajo ljudje z vse celine, na ulici se slišijo številni jeziki. 

V obeh mestih so trgovine višjega cenovnega razreda in številne možnosti za nočno življenje, široka izbira restavracij, klubov in barov, kulturnih ustanov in športnih klubov. Mesti nista preveliki, zato je vožnja do podeželja kratka. Nahajata se v srcu Evrope, številne druge evropske prestolnice so le nekaj ur stran (Amsterdam, Pariz, London).

Usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja

Poklicna pot v EU omogoča usklajeno poklicno in zasebno življenje. Čeprav je delo v institucijah EU zahtevno in polno izzivov, je usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja pogosto mogoče.

Plačilo

Ne glede na to, ali se prijavite za zaposlitev za nedoločen, določen čas ali za začasno zaposlitev, ponujamo konkurenčno plačo za vaše kompetence in izkušnje. Plače so različne glede na razred in naloge, za katere se prijavite.

Odvisno od osebne situacije boste lahko upravičeni do nadomestil, kot so izselitveni dodatek, otroški dodatek in dodatek za prevoz.

Družinsko življenje

Če načrtujete družino, ponujata Bruselj in Luxembourg odlične nacionalne, evropske in mednarodne šole, pomagali vam bomo tudi poiskati jasli, vrtec, interesne dejavnosti za otroke in podobno.

Možnosti za izobraževanje in usposabljanje

Na delu v institucijah EU se boste stalno izpopolnjevali, da boste kos zahtevam svojega delovnega mesta. V vsakdanjem življenju boste slišali številne jezike, zato bo učenje jezikov pomemben del vašega poklicnega razvoja. Pred prvim napredovanjem boste morali dokazati znanje tretjega evropskega jezika. Evropske institucije ponujajo tečaje za vse uradne jezike, kar lajša komuniciranje s sodelavci. Na voljo je 6 različnih stopenj tečajev (od začetne do napredne), intenzivni tečaji, tečaji dvakrat tedensko in tečaji e-učenja.

Poleg učenja jezikov so na voljo tudi možnosti za izboljšanje strokovnih spretnosti na poklicni poti. Na ta način omogočimo vsem uspešnim kandidatom vseživljenjski poklicni razvoj.