Förmåner

Vad vi erbjuder

Som EU-anställd arbetar du med kollegor från hela Europa. Din arbetsplats är garanterat internationell och chansen är stor att du får jobba i någon av de multikulturella städerna Bryssel eller Luxemburg. Det är internationella städer dit folk kommer från hela världen för att bo och jobba. På stan kan du höra alla möjliga språk.

Båda städerna har ett stort utbud av affärer, restauranger, klubbar, barer, kulturevenemang och fritidsaktiviteter. De har båda en ganska liten stadskärna så det går snabbt att ta sig ut på landet. Och bara några timmar bort ligger andra europeiska huvudstäder som London, Paris och Amsterdam.

Balans mellan arbete och privatliv

Med ett EU-jobb får du en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Jobbet är ofta krävande, men det går oftast att förena jobb och fritid.

Lön och andra förmåner

Oavsett om du söker en fast anställning, ett jobb som kontraktsanställd eller en tillfällig anställning så erbjuder vi en konkurrenskraftig lön som motsvarar din utbildning och erfarenhet. Lönen varierar beroende på lönegrad och tjänst.

Beroende på din privata situation kan du också ha rätt till olika tillägg, som utlandstillägg, barntillägg och resebidrag.

Familjeliv

Om du har familj med dig har både Bryssel och Luxemburg utmärkta inhemska, europeiska och internationella skolor. Vi kan också förmedla kontakter med förskola och fritids för barnen.

Fortbildning

Som EU-anställd får du ständigt utveckla din kompetens för att kunna utföra nya arbetsuppgifter. Du får höra många språk på och utanför jobbet, så språkinlärning är en viktig del av karriärutvecklingen. Innan du får din första befordran måste du visa att du har kunskaper i ett tredje EU-språk. EU-institutionerna ger därför kurser i alla officiella EU-språk för att underlätta kommunikationen med dina kollegor. Det finns sex olika nivåer (från nybörjare och uppåt) och du kan välja mellan att gå en intensivkurs, två gånger i veckan eller en nätbaserad kurs.

Förutom språkkurser finns det också kurser för att förbättra andra yrkeskunskaper inför nya arbetsuppgifter. Vi erbjuder alltså våra anställda utvecklingsmöjligheter under hela yrkeslivet.